Bakan Eroğlu Harşit Çayı Islah Projesini inceledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümüşhane temasları kapsamında kent merkezinde yapımı devam eden Harşit Çayı Dere Islahı çalışmalarını inceledi.

Bakan Eroğlu Harşit Çayı Islah Projesini inceledi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümüşhane temasları kapsamında kent merkezinde yapımı devam eden Harşit Çayı Dere Islahı çalışmalarını inceledi.

"HARŞİT ÇAYI GÜMÜŞHANE'NİN GERDANLIĞI OLACAK"

Vali Yücel Yavuz, Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane Milletvekili adayı Cihan Pektaş ve üst düzey bakanlık bürokratlarıyla birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan çalışmaları inceleyen Bakan Eroğlu, Harşit Çayındaki çalışmanın tamamlanmasının ardından şehrin gerdanlığı olacağını söyledi.

Projeyle birlikte ilk defa Gümüşhane’de yaptıkları uygulamada kanalizasyon hattının da yan tarafından geçtiğini kaydeden Bakan Eroğlu, “Muhteşem bir çalışma. Bu çalışma benim zaman zaman örnek olarak gösterdiğim bir proje” dedi.

Projenin maliyetinin yaklaşık 50 milyon lira olduğuna değinen Bakan Eroğlu, “Gümüşhane nüfus olarak küçük bir il ama hiç bir şehre bu kadar büyük yatırım yapmadık. Gümüşhane'nin bizim nezdimizde ayrı bir yeri var. Dolayısıyla bunları çok özel bir şekilde hazırladık. Dereler şehrin gerdanlığı olacak. Bu yüzden saçma sapan bir proje yapmadık. Çok modern şekilde perforje korkuluk yapıyoruz, son derece estetik olacak. Buraya her gelen, Harşit Çayı etrafında yürümekten büyük bir haz duyacak, koku olmayacak. Buranın peyzajını Belediye yapacak, biz de destek vereceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanlığı tarafından eski Atatürk Stadyumuna yapılacak olan Gençlik Parkı alanından Karşıyaka Tabiat Parkına ulaşımı sağlayacak bir de teleferik yapacaklarını kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu: “Bununla ilgili hazırlıklar yapılıyor. Gümüşhane için çok büyük düşünüyoruz. Gümüşhane gelecekte tabiat turizmi için gelenlerin mutlak uğrak yeri olacak, buna yürekten inanıyorum.”
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER