Bakan Varank AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti

Bir dizi ziyaret, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Gümüşhane’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililere seslendi.

Bakan Varank AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti

Bir dizi ziyaret, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Gümüşhane’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililere seslendi.

Parti girişinde çiçek ve pankartla karşılanan Bakan Varank, konuşmasında partilerinin kongre sürecine girdiğini ve bir tazelenme ile birlikte teşkilatlara yeni bir canlılık getirerek 2023 ve 2024 seçimlerine çok daha iyi bir şekilde gideceklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş’ın selamlama konuşmalarının ardından söz alan Bakan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının üretimle alakalı konuların yanında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber yerel kalkınmanın da en önemli bakanlıklarından biri haline geldiğini söyledi.

Kalkınma Ajansları ve Bölge Kalkınma İdareleri ile yereldeki potansiyeli araştırarak buraya dönük ekonomik projeleri hayata geçirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Varank, “Önümüzdeki dönemde Gümüşhanemize neler kazandırabiliriz, Gümüşhanemizle ilgili neleri hayata geçirebiliriz bunlarla ilgili görüşmeler yaptık. Aynı zamanda problemleri olan iş insanlarımızın problemlerini dinledik onlara çözüm bulmak için arkadaşlarımıza talimat verdim. Yeni konuları da ajandamıza not ettik. İnşallah Gümüşhanemize Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak önemli katkılar sağlamak istiyoruz. Bu manada sabahki toplantı çok verimli geçti” dedi.

AK Parti’nin 17 yıldır ülkede taş üstüne taş koymanın derdinde olan bir iktidar olduğunu belirten Bakan Varank, “Tüm Türkiye’de ekonomiyi nereden nereye getirdiğimizi siz gayet iyi biliyorsunuz. Şimdi çevre yolundan geçtik, Zigana tünelindeki inşaatları ziyaret ettik. İnsanın gurur duymaması elde değil. Çevre yoluna baktığınızda, şehrin etrafını güzelleştiren yatırımlara baktığınızda gerek yerel yönetimlerle, AK Parti belediyeciliği ile gerekse merkezi hükümetle Gümüşhanemize neler kazandırdığımıza baktığımızda bizler gurur duyuyoruz. Tabi biz bunları yaparken bizim arkamızdaki en önemli güç vatandaşımız ve ondan da daha önemlisi bizim teşkilatlarımız. Teşkilatlarımız bizim arkamızda ne kadar sağlam durursa, teşkilatlarımız bizim yaptığımız faaliyetleri ne kadar güzel anlatırsa o kadar güçlü bir şekilde yolumuza devam edebiliyoruz. Bazen teşkilatlarımızda şu soruyu soranlarımız olabiliyor. Biz nüfus olarak küçük bir şehriz, bizim hangi katkımız acaba sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı icraatlara destek verebilir. Ama emin olun sizin sayın cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durmanız bile ona verebileceğiniz en önemli desteklerden bir tanesidir” diye konuştu.

Ülke olarak kolay bir coğrafyada yaşamadığımızı örnekleriyle aktaran Bakan Varank, “Etrafımızın nasıl düşmanlarla çevrili olduğunu sizler görüyorsunuz. Özellikle kuzey Suriye’de ülkemize kurulmaya çalışılan tuzakları sizler farkındasınız. Akdeniz’de nasıl çocuklarımızın geleceğini ipotek altına almak için özellikle batılı devletlerin tuzaklar kurduklarını sizler görüyorsunuz. Ama biz bunlarla mücadele ederken bizim en önemli gücümüz sayın cumhurbaşkanımız ve onun liderliği. Onun uluslararası arenada sadece memleketimizin çıkarlarını koruyacak şekilde hiçbir şeyden korkmadan siyasetini uygulaması, politikalarını uygulaması bizim için çok değerli ve onun arkadaşındaki en büyük güç de siz değerli teşkilatımız. Sizler bu zamana kadar sayın cumhurbaşkanımıza çok büyük destekler verdiniz. Yine söyleyeceğim, belki nüfus olarak küçük bir şehirden bahsediyoruz. Ama emin olun Gümüşhane’nin özgül ağırlığı çok fazla. Siz her zaman bizim yanımızda durdunuz, seçimlerde rekorlar kırdınız. Ben sayın cumhurbaşkanımızın Gümüşhane’den bahsedildiğinde nasıl mutlu olduğunu, buradaki teşkilatımızdan nasıl memnun olduğunu gayet iyi biliyorum. Bundan sonra da eminiz sizler bizim yanımızda yürümeye devam edeceksiniz. Biz şunu söylüyoruz. Ak Parti gölgesinde mazlumların ve mağdurların dinlenebildiği dünyadaki yegane parti. Dolayısıyla biz o çınarın gölgesini ne kadar büyütebilirsek o kadar güçlü hale geleceğiz” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemde AK Parti’nin bir kongre süreci olduğuna değinen Bakan Varank, “Bildiğiniz gibi biz kendi muhasebesini yapabilen bir partiyiz. Bir seçimde kazansak da istemediğimiz bir netice alsak da masanın başına oturup kendi muhasebesini yapan, kendini güncelleyebilen bir partiyiz. Onun için önümüzdeki dönemdeki kongre sürecini bir fırsat olarak göreceğiz. Teşkilatlarımıza yeni isimleri katacağız. Teşkilatlarımızda bir bayrak yarışı anlayışı ile belki bazı arkadaşlarımız görevlerini diğer arkadaşlarımıza devretmek durumunda kalabilecek ama biz asla küsmeyeceğiz. Biz koca bir aile olduğumuza inanıyoruz. Yine bu taze kan ile beraber inşallah 2023 ve 2024 seçimlerine çok daha hızlı bir şekilde çalışacağız. Partimizin yaptıklarını, hükümetimizin yaptıklarını vatandaşlarımıza daha iyi bir şekilde anlatacağız. Daha fazla sokakta bulunacağız. Sokağa çıktığımızda vatandaşlarımıza, komşularımıza, arkadaşlarımıza selam vermekten, güler yüz göstermekten erinmeyeceğiz. Siyaset, karşındakini ikna ile yapılır. Biz de en güzel örnek olduğumuzu karşımızdakine göstereceğiz. Zaten Gümüşhane teşkilatı bu manada örnek teşkilatlardan bir tanesi ama dediğim gibi bizim bu çınarı daha da büyütmemiz lazım. Eğer mikroskopla bir takım işlere bakarsanız kusur bulamayacağınız hiçbir iş olmaz. Biz burada nefis mücadelesi vermiyoruz. Bizim davamız Recep Tayyip Erdoğan’ın davası. Biz o davaya sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın davası olduğu için gönül vermedik, onun davası aynı zamanda Türkiye’nin davası. Bizim derdimiz Türkiye’yi büyütmek, Türkiye’yi daha güçlü bir hale getirmek, memleketimizin refahını artırırken tüm dünyadaki mazlum ve mağdurların da sorunlarını gidermek. Onun için biz meselelere mikroskopla bakmayacağız. Şahsi olarak kızdığımız işler olabilir, beğenmediğimiz işler olabilir. Hepimiz insanız, hepimizin bir kusuru var. Bir kere asla olaylara ‘Ben varsam bu dava var, bu teşkilat var, bu işler var, ben yoksam bu işler yok’ anlayışı ile bakmayacağız. O anlayışta olan insanlara sizler hepiniz biliyorsunuz. Benlik davasında olanları, egolarının peşinden gidenleri, heveslerinin peşinden gidenleri, koltuk verdiğinizde yanında duranları ama koltuk vermediğinizde sizden uzaklaşıp sizi en ağır şekilde eleştirenleri sizler de görüyorsunuz. Partimizde en önemli görevlere gelmiş bu şekilde insanlar da olabilir. Biz onlara diyoruz ki bizim davamız benlik davası değildir. Bizim davamız Türkiye’ye hizmet etme davasıdır ve bu davanın yolu da bellidir. Biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ilelebek bu yolda yürümeye devam edeceğiz. En büyük başarıları da memleketimize kazandıracağız. Bu manada önümüzdeki süreçte teşkilatlarımızı çok daha güçlendirmek için gayret göstermemiz gerektiğine inanıyorum. İnşallah burada da bir tazelenme ile birlikte teşkilatlarımıza yeni bir canlılık getireceğiz ve 2023 ve 2024 seçimlerine çok daha iyi bir şekilde gideceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER