Balahor deresine 20 bin alabalık

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Çimenli köyü Balahor deresine 20 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Balahor deresine 20 bin alabalık
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Çimenli köyü Balahor deresine 20 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Orman içi akarsuların balıklandırılması projesi kapsamında gerçekleştirilen programa Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Maçka Altındere Alabalık Üretim Çiftliği Şefi Özgür Akkan ve vatandaşlar katıldı.

Önceki yıllarda aynı dereden alınan anaçlardan Trabzon Maçka Altındere Alabalık Üretim Çiftliğinde üretilen 20 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu düzenlenen törenle Balahor deresinde doğaya salındı.

Gümüştuğ Çit, Kelkit Balahor ve Dağdibi derelerine yaklaşık 60 bin kırmızı benekli alabalığı proje kapsamında bıraktıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Gümüşhane’nin biyolojik çeşitliliğinin derelerdeki biyo genetik kirlenmeyi önleyerek koruduklarını, bu derelerde alabalık popülasyonunu tekrar eski haline getirdiklerini söyledi.

Derelerdeki kirlenme, kaçak ve bilinçsiz avlanma sonucu alabalık popülasyonunun azaldığını vurgulayan Bulut, Gümüşhane'de yeni dereleri üretim programına alıp önümüzdeki yıllarda çok daha fazla üretim yapmayı hedeflediklerini kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER