Balonlar Yunus Emre için uçuruldu

Gümüşhane’de ölümcül kas hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan Yunus Emre Kaçan bebek için 23 Haziran’da başlayan ve 22 Mart’ta tamamlanan kampanyanın onuruna balon uçuruldu, konser verildi.

Balonlar Yunus Emre için uçuruldu

15 Temmuz Zafer Meydanında düzenlenen ve kampanyanın kahramanı olan çocukları için gerçekleştirilen etkinliğe Yunus Emre bebek te sürpriz yaparak katıldı.

Yurt içi ve yurt dışından Yunus Emre bebeğin gönüllülerinin de katıldığı programda konuşan Yunus Emre bebeğin dedesi İmdat Eryılmaz, başta Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen olmak üzere kampanyaya desteğini esirgemeyen Gümüşhane halkına, bütün STK’lara, Kent Konseyine, Ülkü Ocaklarına teşekkür etti.

Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir, Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, Kent konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, AK Parti ve MHP Kadın Kolları ile MHP Belediye Meclisi üyeleri Sibel Bal ve Hilal Doğan Çınar’ın da katılımıyla yapılan duanın ardından alanı dolduran çocuklar ve gönüllüler tarafından geri sayım yapılarak Yunus Emre’nin balonları gökyüzüne bırakıldı.

Kampanyanın başından beri büyük destek veren Ülkü Ocakları İl Başkanlığı da Gümüşhane’nin çocuklarının desteğine karşılık 15 Temmuz Zafer Meydanına getirdikleri atlara çocukları bindirerek eğlenceli anlar yaşamasını sağladı.

Buradaki programın ardından Yunus Emre gönüllüleri Kral Park Tesislerinde hep birlikte iftar yaptı. Akşam saatlerinde de Halk Eğitimi Merkezi salonunda Bektaş Dolu konseriyle etkinlik son buldu. Programda Kurtoğlu köyünden olan SMA hastası Çınar Topuz bebek ve Şiranlı Ömer Asaf bebek için yardım standı kuruldu.

Daha 2 aylıkken elleri içeri çekilen ve göğüs kafesi çöken, hayatını makinelere bağlı olarak sürdüren Yunus Emre Kaçan bebek için geçtiğimiz Haziran ayı sonlarında Valilik onaylı yardım kampanyası başlatılmasının ardından toplumun tüm kesimlerinin destek verdiği, gönüllülerinin kar kış demeden yardım topladığı, sosyal medyanın da desteğiyle yurt içi ve yurtdışında yürütülen kampanya sonucunda bugün itibariyle 1 milyon 819 bin dolara tekabül eden yaklaşık 35 milyon TL toplandı. Minik Yunus Emre tedavisi için kısa süre sonra Almanya’ya gidecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2023, 00:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER