Başbuğ Türkeş'in Ölüm Yıldönümü

Bugün akşam namazının ardından Kemaliye Camiinde merhum Türkeş için mevlid okutulacak.

Başbuğ Türkeş'in Ölüm Yıldönümü
Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Vakur Kara, Türk Dünyasının bilge lideri, Türk milliyetçilerinin Başbuğ'u Alparslan Türkeş’in vefatının 17.yılında kalplerdeki ve zihinlerdeki yeri ve öneminin hiç değişmediğini söyledi.

Merhum Türkeş için bugün akşam namazına müteakip Kemaliye Camiinde mevlidi şerif okutulacağın ve tüm vatandaşların mevlide davetli olduğunu kaydeden Kara, Türkeş’in gençliğin, bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa ve cehalete karşı hep savaş halinde olmasını istediğini söyledi.

Merhum Türkeş’in kendi hayatında asla yılgınlığa yer olmadığını, dalgalı, fırtınalı geçen ömrü boyunca herkesin düştüğü yerde ve zamanda kalkıp yürüyebildiğini kaydeden Kara, “Lider kimlik ve kişiliğinin en büyük göstergelerinden birisi olan bu yönüyle de, Türk gençliğine azmin, kararlılığın ve çalışmanın, boyutları ve kaynakları ne olursa olsun bütün sorunları aşmanın tek çözümü olduğunu göstermiştir. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ Bey, Türk Gençliğine verdiği değeri şu sözlerle ifade etmiştir, ‘’Gençler; Hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin...’’ Türklük Onur ve Şuuru, İslam Ahlak ve faziletini, Türk – İslam Ülküsünde birleştirerek Türk Gençliğine armağan ettiği Ülkü Ocakları, Aziz Milletimize ve Yüreği pırıl pırıl Türk Gençliğine Sosyal, Kültürel ve Eğitim alanlarında hizmet etmeyi ilke edinmiştir. Kuruluşundan bugüne kadar milyonlarca Bozkurt ve Asena’nın yüreğine Vatan Aşkını Nakşetmiş, İnançlı Vatan evlatlarını Türk Milletinin hizmetine sunmuştur. Maddeden sıyrılıp, mana dünyasında emin adımlarla yürüyen Ülkücü Gençlik; Örnek şahsiyet, Onurlu ve Dürüst bir duruş, Ahlaki ve ilmi anlamda kendisini yetiştirmiş bir abide, mütevazi ve alçak gönüllü yüreklerin, mazlumun yanında zalimin karşısında Bozkurtça duruşundan asla ödün vermemiştir. Nizam-ı Alem İ'lâ-yı Kelimetullah davasında manevi iklimi her dönemde bünyesinde bulunduran Ülkü Ocakları Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in bizlere aziz emanetidir.” dedi.

Kara, Başbuğ Türkeş’in “Yolumuz Uzun ve Çetindir. Bu Yolda Karşımıza Menfaat Teklifleri, Tehditler ve Daha Bir Sürü Engel Çıkacaktır. Bu Çetin Yolda Dayanabilecekler, Bizimle Gelsinler. Cesur Olanlar, Kuvvetli Olanlar, Gerçekten İnananlar Kafilemize Katılsınlar” sözlerine de atıfta bulunarak, “Sözleri ile mukaddes hareketin, tunç yürekli neferlerine yol göstermiş, davasında ‘’Elif Kadar Dik Duruşu’’ sergileyebilecek kararlı şahsiyetlere ihtiyaç duyulduğunu bu sözlerle ortaya koymuştur. ‘’Sandıktan bize bir tek oy dahi çıkmasa, İslamdan, insaniyetçilikten, Türkçülükten asla vazgeçmeyiz. Biz politikacı değil, bir davanın takipçiyiz.’’ Sözleri Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey yine bir siyasetçiden öte dava adamlığının altını çizmiş ve bu uğurda bir ömrü sabır ve sadakatle feda etmiştir. Bu vesile ile, Ülkücü hareketin Gümüşhane Uç Beyi olarak, şahsım, teşkilatlarım ve bin bir türlü sıkıntı ve çileye rağmen sadece kendini bu davaya adamış ‘’İnandığı Gibi Yaşamanın Hazzını Doyasıya Yaşayan’’ bütün Ülküdaşlarım, Bozkurtlarım ve Asenalar adına O’nu büyük bir özlemle andığımızı belirtmek isterim. Aziz hatıraları ve kutsal emanetleri Ülkü Ocakları, Milliyetçi Hareket Partisi ve Mukaddes Davasının kıyamete kadar baki kalacağını, bu uğurda bir elimize güneşi, diğer elimize ayı koysalar asla vazgeçmeyeceğimizi bir ifade etmek isterim. Türk milletine miras olarak bir ideal, bir mefkure bırakan; kutsal davayı bırakan, fikirleriyle, ülküleriyle Türk kültürüne, tarihine, siyasetine istikamet veren, ivme kazandıran Aziz ve Muhterem Liderimiz, Başbuğumuzun yetiştirdiği, emek verdiği milyonlarca ülkücü genç Başbuğumuzun ideallerinin ve eserlerinin arkasında duruyor. Lider Türkiye ideali yolunda çalışıyor ve çalışmaya devam edecek. Başbuğum, aziz hatıran önünde bir kez daha saygı ve sevgilerimizle eğiliyoruz. Dualarımız seninledir. Yüreklerimiz seninledir. Ruhun şad olsun, mekanın nur dolsun, cennet olsun.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 13:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nurullah Alphan İnan
Nurullah Alphan İnan - 5 yıl Önce

Çok büyük bir devlet ve siyaset adamıydı,Başbuğ Türkeş.Allah(C.C)rahmet eylesin.Kabrini pürnur eylesin.İnşa Ellah.

ALPHAN İNAN
ALPHAN İNAN - 4 yıl Önce

BAŞBUĞ TÜRKEŞ,ÖLMEDİ,KALBİMİZDE YAŞIYOR.

Alphan İnan
Alphan İnan - 8 ay Önce

Başbuğ Türkeş Büyük Türk Milleti'nin medarı iftiharıdır..

Nurullah Alphan İnan
Nurullah Alphan İnan - 8 ay Önce

Başbuğ Türkeş,sadece türkiyeye değil tüm Türk ve İslam alemine mal olmuş,çok büyük bir liderdir.

SIRADAKİ HABER