Başkan Canlı'dan Koza Açıklaması

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Koza Altın İşletmeleri’nin Mastra altın madenindeki faaliyetlerini Şubat ayı sonunda durduracağı kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Başkan Canlı'dan Koza Açıklaması
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Koza Altın İşletmeleri’nin Mastra altın madenindeki faaliyetlerini Şubat ayı sonunda durduracağı kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Koza Altın İşletmeleri’nin aldığı bu kararın Gümüşhanelileri üzdüğünü dile getiren Başkan Canlı, madenciliğin Gümüşhane için çok önemli bir sektör olduğunu, ilde üç ayrı şirketin işlettiği üç maden tesisi bulunduğunu hatırlatarak her birinde yaklaşık 500 kişi istihdam edilen bu madenlerin şehrin ekonomik kalkınmasına çok büyük katkı sağladığını söyledi.

“LÜTFEN GÜMÜŞHANEMİZDEKİ İNSANLARIN İŞSİZ KALMASINA SEBEP OLMAYIN”

Yaptığı açıklamada Hükümetin teşvik vererek bölgesel yatırımların artırılması düşüncesinin yürürlükte olduğu bir dönemde mevcut olan bir tesisin kamuoyuna yansıdığı kadarıyla bir takım bürokratik engellemelerden dolayı kapatılma noktasına gelmesinin Gümüşhane halkını çok üzeceğini belirten Başkan Canlı, “Bu çerçevede, Koza Altın A.Ş.ye ait Gümüşhane Mastra tesisinin mutlak surette açık tutulmasının ve faaliyetini sürdürmesinin zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Buradan Hükümet yetkililerine, milletvekillerimize ve bürokratlara seslenmek istiyorum. Lütfen Gümüşhanemizdeki insanların işsiz kalmasına sebep olmayın. Bu tesislerin çevreyi olumsuz yönde etkileyen tehlikeleri varsa bunların bir an önce ortaya konularak tedbirlerin alınması ve bunların işletme tarafından yerine getirilmesi bölgemiz ve  şehrimiz açısından çok önemlidir. ÇED raporunda eğer bir eksiklik varsa Koza Altın İşletmeleri tarafından bu hızlı bir şekilde yerine getirilmelidir. Eğer eksiklik yoksa; küçük ve giderilebilir sebeplerle işletme faaliyeti durduruluyorsa; bu durdurma olayı son dönemde yaşanan birtakım olayların yansıması ise bu şehrimiz, bölgemiz ve insanımız için büyük bir kayıp olur.” dedi.

"İLGİLİLERİ SORUMLULUK NOKTASINDA DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM"

Bu konunun tekrar irdelenmesi, tesisin üretime geçmesi için gerekli alt yapının sağlanması noktasında siyasi parti farkı gözetmeksizin ildeki tüm siyasi partilerin, bütün sivil toplum örgütlerinin, toplumda söz sahibi olan erklerin mutlaka bir araya gelerek bu gibi tesislerin daha hızlı ve daha kontrollü bir şekilde faaliyetlerini sürdürmelerine destek olmalarının şehir açısından çok önemli olduğunu düşündüğünü kaydeden Başkan Canlı, ilgilileri sorumluluk noktasında daha duyarlı olmaya davet etti.

KOZA'YA: LÜTFEN KARARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN

Açıklamasında Koza Altın İşletmeleri A.Ş. yetkililerine de seslenen Başkan Canlı, “Verdiğiniz kararı lütfen gözden geçiriniz. Pek çok Gümüşhanelinin işsiz kalmasına ve pek çok ailenin mağdur olmasına neden olacak bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ve madenin açık tutulmasını istiyoruz.Gelinen noktada herkesten daha duyarlı olmasını istiyor, neticede bu tesisin dün olduğu gibi bugün de ülke ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER