Başkan Çimen merak edilenleri cevapladı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, GÜMSAŞ Yaşam Evleri, Karşıyaka mahallesinde yapılması planlanan sosyal yaşam alanı, Cumhuriyet Caddesi’ndeki yol çalışması ve kaldırım işgalleriyle ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu. 

Başkan Çimen merak edilenleri cevapladı

Başkanlık makamında gerçekleştirilen basın toplantısında kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Başkan Çimen, açıklamasının ardından soruları cevaplandırdı ve daha sonra gazetecilerle birlikte yapılan çalışmaların sürdüğü alanlarda incelemelerde bulundu.

“GÜMSAŞ Yaşam Evleri 36 ay içerisinde bitecek”

Mordut mevkiinde başlayan ve uzun süredir ilerlemeyen GÜMSAŞ Yaşam evleri hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Çimen, “Çarşamba günü sayın Cumhurbaşkanımızdan sosyal alanlar, yaşam alanları, Küp Park projemiz, Sema Doğan Yaşam Alanı ile ilgili ödül alıyoruz. Biz tabi kendimizi ve ne yaptığımızı biliyoruz. Gerçekten Gümüşhane gibi Üniversite şehrinde bu sosyal ve kültürel alanları yapmaya devam edeceğiz. Belediyecilik çok geniş kapsamlı ve vatandaşın doğumundan ölümüne kadar her noktasına dokunan bir yer. Bizim görevimiz yalnızca yol, kaldırım yapmak değil bunun yanında konut, işyeri, sosyal alanları yapmak ve kültürel bazı programlar da yapıyoruz. GÜMSAŞ Yaşam evleri biliyorsunuz ekonomik sıkıntılardan dolayı durmuştu. Yurt dışındaki hemşehrilerimize bu konuyu açtık bu benim İngiltere’ye üçüncü gidişim. Oradan çok ciddi bir talep gördük. Hem konut hem de işyeri satıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu konutları tamamlayıp teslim edeceğiz. GÜMSAŞ Yaşam evlerinden 60’a yakın konut alan kişi vazgeçti. Herhangi bir sıkıntı olmadan paralarını iade ediyoruz. Bağımsız denetleyici olan Gümüşhane’de tek firma, yeminli olan 3 firmadan ise biri GÜMSAŞ firmasıdır. Onun dışındakiler dedikodudan başka bir şey değildir. Güvenilirlik bakımından herkesin içi rahat olabilir. Bu şirketin yüzde yüzü Gümüşhane Belediyesi’nindir ve düzenli olarak denetlenmektedir. Bundan sonra inşaatımız daha da hızlanacak yurtdışı satışlarımız sayesinde. Hem Euro hem de Sterlin cinsinden ödenek alarak enflasyon karşısında ezilmeden 36 ay içerisinde inşallah burayı bitirmeyi hedefliyoruz. Biz yurt dışında yaşayan hemşehrimizi buraya çektik yoksa bu yatırım Trabzon’a şuraya buraya gidecekti. Nasıl ki Cumhurbaşkanımız konut sosyal konut noktasında bir destek oluyorsa bu şehirde buna da bir denge olmuştur bizim konutlar. Biz bu şehre bir katkımız olsun diye çalışıyoruz. Yoksa bu tür yüklenici firmalar ve müteahhitler bizim bir şekilde karşımıza çıkıyorlar belediyenin işi bu mu, para kazanacaksak biz kazanalım dediler ama biz dedik ki bu doğru değil. Biz çalışacağız ve yapacağız dedik ve yapacağız. Peşin ödendiği takdirde yüzde 15 indirim imkânı sağlıyoruz. İngiltere’ye gitmemizin üzerine Sterlin ve Euro bazında İlk etapta 100’e yakın konut sattık ve yılbaşına kadar devam edecek. Ülke ve şehir olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Gümüşhane’de devam eden inşaat yok denecek kadar az fakat biz şirket olarak doğru adımlarla başladığımız işi bitirme hedefine doğru adımlarla ilerliyoruz. Bu proje Gümüşhane’nin mega projesidir” dedi.

“357 konut ve Millet Bahçesi tekrar ihaleye çıkıyor”

Gümüşhane’de TOKİ tarafından yapılması planlanan 357 konutun tekrar ihaleye çıkacağını söyleyen Çimen, “357 konut içi Kasım ayı içerisinde tekrar ihale yapılacak. Büyük ihtimalle yapımı baharda başlayacak. Daha önce yüzde 15’i geçemediği için müteahhittin kendisi ekonomik şartlardan dolayı tasfiye kararı aldırmıştı ve şimdi yeniden ihaleye çıkacak. Bunun yanında Millet Bahçesi ve Hükümet Konağının yerinin genişletilmesi ile ilgili bir projemiz var. Millet Bahçesi de Kasım ayıyla birlikte tekrar ihaleye çıkıyor. 26 Ağustos’ta ihaleye çıkmıştı talep bulmamıştı. Millet Bahçesi de ihaleye çıkıyor” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Çimen, “Ankara’da Milletvekilimiz Cihan Pektaş, İl Başkanımız Celalettin Köse ve İl Genel Meclisi Başkanımız Mehmet Emin Erdoğdu ile Spor Bakanımızla görüştük. Karşıyaka spor alanlarıyla ilgili projem vardı. Sayın bakanımıza 3 defa ihaleye çıktığımızı ve ihaleye kimsenin girmediğini söyledim. Spor Toto teşkilatından daha önce 4 milyonluk bir destek almıştık. Şu anda bu projemiz yaklaşık 15 milyon. Yani bize 15 milyon para lazım. Ek bütçe olmadığını söylediler. Sonrasında 12 milyon verebileceğini söyledi, el sıkıştık. Zaten ben buranın ihalesini yaptım çalışmalar başladı. Fiziki şartları çok zor bir memlekette yaşıyoruz. Sakın bizi Kelkit, Köse ve Şiran’la karıştırmayın, vatandaşlar bu manada bilen biliyor bilmeyen çok kötü eleştiriyor şu anda sadece şu duvarlar en az 10 milyon lira tutuyor. 500’lük bir su hattımızı yeniliyoruz. Eski hatların testi yapılmamış, Belediye başkanı oldum olalı burası en az 10 defa patladı. Karşıyaka spor alanında çocuk park alanları, kaykay, buz pateni, yeşil alanlar, kafe, oturma alanları, kamelyalar yer alacak. Bu bölgede güzel bir sosyal alan oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“Yarım saat serbest olacak sonrasında işlem uygulayacağız”

Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi’nde parklanmalarla ilgili yeni bir uygulamaya geçileceğini belirten Başkan Çimen, “Cumhuriyet Caddesi’nde parke çalışmasına başladık. İnşallah 20 gün içerisinde belediyenin önüne kadar gelip bitireceğiz. Bir de bunun yanında hanımefendiler bana bin defa söylediler küp taş belki doğal bir taş hem iyi işlenmediği için hem de malzeme çok kaliteli olmadığı için izmaritlerden temizlik noktasından sorunlar yaşıyorduk bir de hanımefendiler orada yürüyemiyordu. Bundan sonra Allah izin verirse halı gibi olacak, tertemiz. Gönül isterdi ki bu pandemi süreci olmasaydı, ekonomik sıkıntılar çekilmeseydi Cumhuriyet ve Atatürk caddelerini biz trafiğe kapatacaktık. Ama bu süreçte hem ülke ağır sıkıntılar yaşadı hem de şehir olarak bizler de yaşadık. Cumhuriyet Caddesini kapatma değil ama bisiklet yolu olarak belirlediğimiz kısım ve önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağımız araç parklanmalarıyla ilgili çalışma yapacağız. Yarım saat serbest sonrasında işlem uygulayacağız. Sabah 08.00 akşam 20.00 arası bu uygulamayı yapacağız. Bu saatlerden sonra serbest olacak. Fakat sabah Emniyetimizle beraber bu çalışmalarımız devam edecek. Çözümü herhalde bu şekilde bulacağız. Şu an caddeyi kapatamayız, alternatif yollar alt geçitler yapmamız lazım. Hükümete çıkan yokuşun başından Ziraat Bankasının önünü kapatabiliriz, bunu her an yapabiliriz” açıklamasında bulundu. 

“Vatandaş oradan faydalandığı için sesimizi çıkarmıyoruz”

Yeni trafik uygulaması ile kaldırım işgallerinin tamamen sona ereceğini söyleyen Başkan Çimen, “Biliyorsunuz kaldırım işgalinden geçtik bir de yol işgalleri başladı. Bizzat kendim müdahil oldum. Kendim bire bir vatandaşla karşı karşıya geldim. Biz yalnızca bayanlardan teşekkür alıyoruz. O beyefendiler sandalyelere oturup ben hanımefendiye bir şey mi söyledim diyor. Ya senin durman bile ofsayt orada. Adam yolda sebze satıyor ve bunu normal karşılıyor. Bu Lezzet Lokantası’nın karşısındaki yer var hep yanlışın peşinde, yanlış örnek oluyor. Biz kimsenin ekmeğiyle uğraşmayız ama burası bir şehir herkes kurallara, kanunlara uymak zorunda, uymayan da başta o. Cumhuriyet caddesindeki çaycı bile onu örnek gösteriyor. Kötü örnek, örnek değildir diyoruz. Bu trafik uygulaması kararımızla beraber inşallah bu ayın içerisinde uygulamaya başlayacağız. Herhalde ancak böyle çözülür, kamyonunu getir koy dükkanının önüne sanki yol onun ondan sonra da birkaç birilerini yanına alıp ben Torulluyum diyor. Sen Torulluysan ben de Torulluyum. Kimsenin ekmeğiyle oynama derdimiz yok, ucuz satıyor vatandaş gidip oradan tercih ediyor manav ruhsatı yok, şu an onların bakkal ruhsatı var vatandaş oradan faydalandığı için sesimizi çıkarmıyoruz ama kurallara da uyun” diye konuştu. 

Başkan Çimen daha sonra gazetecilerle birlikte yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2022, 13:09

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emrullah
Emrullah - 2 yıl Önce

Sayın belediye baskanı Gümüşhane yaşam evleri neden yavaş ilerliyor 36 ayda biter dediniz lakin hiç bir ilerleme yok memleketimiz de kış agır geçiyor hiç değilse yazın calışmalara agırlık verin insanlar Gümüşhane yaşam evlerini canlı izliyor hayal kırıklığı yasıyor lütfen insanlara verdiğiniz sözü tutun inşaatı hızlandırın saygılar baskanım

Emrullah
Emrullah - 2 yıl Önce

Sayın belediye başkanı Gümüşhane yaşam evleri neden yavaş ilerliyor 36 ay dediniz ama kesinlikle bitiremeyeceginiz bir söylemde bulundunuz insanlar umutla gümüshane yaşam evlerini canlı izliyor lakin hiç bir ilerleme yok lütfen insanlara verdiğiniz sözü tutun inşaatı hızlandırın bildiğiniz üzere memleketimiz de kış agır geçiyor inş.duruyor hiç değilse yazın calışmalara agırlık verin inş.ben yanılırım dediğiniz gibi 36 ayda biter saygılar.

.
. - 2 yıl Önce

yorum yapacaktım ama zaten en ufak eleştiri yapınca yayınlanmıyor, her şey güzelmiş gibi yapmaya devam edelim, iyi uykular.

doğru kararlar
doğru kararlar - 2 yıl Önce

bu kararların biran önce hayata geçirilmesi gerekiyor. azınlığın değil, çoğunluğun rahatı önemlidir. o mana kadar sokak işgal eden bir esnaf türkiye cumhuriyetinde yoktur daha. insanların hakkına girmektir. kazandığıda helal değildir. torulluymuş muş. ne oluyormuş torullu olunca acaba, nasıl bir ayrıcalıklı görüyor kendisini terbiyesiz. ne kadar kaldırım ve yol işgali varsa hepsi temizlemmelidir.

bilen bilir
bilen bilir - 2 yıl Önce

Parkomat gibi fantastik şeylerle uğraşmayın. Daha önce de getirdiniz o uygulamayı kimseden tek kuruş alamadınız. O tür uygulamalar büyükşehirler içindir Gümüşhane gibi yerler için değil.

Alp
Alp - 2 yıl Önce

Türkiye'nin batak belediyelerinden birtanesi de Gümüşhane belediyesi hadi yalan diyin kellemi keseyim

SIRADAKİ HABER