Başkan Çimen müjdelerle döndü

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, önemli gelişmelerin yaşandığı Ankara ve İstanbul temaslarının ardından gazetecilerle bir araya geldi.

Başkan Çimen müjdelerle döndü

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, önemli gelişmelerin yaşandığı Ankara ve İstanbul temaslarının ardından gazetecilerle bir araya geldi.

Geçtiğimiz hafta Vali Kamuran Taşbilek, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş ve GTSO Başkanı İsmail Akçay’la birlikte Ankara ve İstanbul’da şehrin birçok konusuyla ilgili bir dizi temaslarda bulunan Başkan Çimen, 3 Bakan, çeşitli genel müdürler ve GÜSİAD heyetiyle bir araya geldiklerini söyledi.

Vatandaşlara hizmet etmek, dertleriyle dertlenmek, hizmetlerin daha hızlı bir şekilde Gümüşhane’ye gelmesi, yapılacak ve devam eden yatırımların hızlı bir şekilde hizmete geçebilmesi için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Çimen, ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret ettiklerini belirtti.

Burada Vali Taşbilek’in şehirle ilgili sunumu olduğunu anlatan Başkan Çimen, “Bende devam eden sokak sağlıklaştırmasının son durumunu aktardım. Tek tek bütün dosyamı inceledi, bazı fikirler bize sundu. Bakanımızın bu fikirlerini çok önemsiyorum onlar bize katkı sağlayacak. Bu manada kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

“Katı atık depolama alanı rehabilite edilecek”

Gümüşhane’de uzun yıllardır katı atık depolama alanı olarak kullanılan bölgenin rehabilite edilmesi için yeni bir proje hazırlayacaklarını ifade eden Çimen, “530 konutun üzerindeki vahşi depolamayla ilgili daha önceden bir proje yapmıştık ama projemiz çok kısıtlı ve küçüktü, tamamını kapsamıyordu. Alan orman bölgesiymiş. Girişimde bulunduk Bakanlığımızla beraber yeni bir proje hazırlıyoruz. Bu da 2 milyonun üzerinde bir bedeli olacak. Bu şehirde 70-80 yıldır çözülmeyen sorunu da çözme noktasına getirdik. Artık o bölgede depolama yapmıyoruz zaten. Orayı rehabilite edeceğiz. Bakanımız orada bize destek verecek. Vahşi depolama hariç çöp sorununu çözdük. Çöpümüz ayrıştırıp Bayburt’a gönderiyoruz ve enerjiye dönüştürülüyor” diye konuştu.

“Kent meydanı projesi başladı”

Bakan Kurum’un 14 Haziran 2020’de Gümüşhane ziyareti sırasında yaptıkları kent meydanı sunumundan da bahseden Başkan Çimen, “Bakanlıktan çıktıktan sonra TOKİ’ye gittim. Buranın projesine başlandı. Bakanımız Temmuz, Ağustos’ta ihale edilecek şekilde projesini hazırlayın, projeden önce birkaç defa daha bir araya gelelim dedi. Avam proje çizilirken bizler bakanımızla ve projeyi çizen arkadaşlarla istişare edeceğiz. Yakın zamanda projeyi çizen arkadaşımız buraya gelecek. İnşallah güzel bir kent meydanı olacak. Bayramlarımızı diğer etkinliklerimizi yapacağımız alanımız olacak. 17 bin 200 metrekare bir alan. İnşallah yüzyıla damgamızı onunla vuracağız. Temmuz-ağustosta ihale edilip 2023’ten önce inşallah kent meydanımıza kavuşuruz. Bu konuda farklı fikir beyan edebilirsiniz. Altı otopark, işyerleri olacak. Bu bizim siyasete girdiğimiz günden beri hayalimiz buydu. Tüm meclis üyelerimiz oranın meydan olması noktasında gayreti vardı” şeklinde konuştu.

“Kentsel dönüşümde 357 konut ihaleye çıkacak”

Başkan Çimen, Hasanbey Mahallesinin üst taraflarında yeni yapılan TOKİ konutlarının altındaki alana 357 konut ihalesinin kısa zamanda gerçekleştirileceğini de belirterek, “357 konut olarak ihaleye çıkacağız. Okulu cuma akşam ölçülerini tadilatını yaptık, bildirdik. 24 derslikli okulla beraber TOKİ’nin altındaki alana yapacağız. Ticaret alanı da var. Bağlarbaşı ayrı bir proje. İlk etapta burada kentsel dönüşüm yapılacak. 98 hane var orada. 86 tanesinin oturduğu yer belediyenin. 12’sinin tapulu yeri var. 86 yerin tapusu bizde olduğu için yapı kimlik kayıtları var vatandaşların” şeklinde konuştu.

“Bahçecik barajı 2021’de su tutacak”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret ettiklerini kaydeden Başkan Çimen, “En önemli sorunumuz Bahçecik Barajı. Yüde 60 seviyesinde. 2020 yılında 36 milyon lira para harcandı. Bu yıl baraj bitecek. Bizzat bende bakanımıza barajın son halini gösterdim, isteklerimizi gösterdim. Bu yıl sonu itibariyle su tutmaya başlayacağız. Bu proje Gümüşhane Belediyesinin projesidir. 30 yıl vadeli olarak parasını DSİ’ye ödeyeceğiz. Ekonomik sıkıntılar ve Covid-19 bu işi biraz yavaşlattı. İkinci önceliğimiz de Harşit Çayının ıslah edilmesi. İçme suyu, arıtma tesisi, isale hattı (yapım ihalesine çıkacaklar). Şuanda güzel bir noktaya geldi. Baraj 2021’de su tutacak. Eş zamanlı olarak 25 kilometreden buraya isale hattı yapılacak. 2022’de evlerimizden billur gibi su içeceğiz. Takip ettik bu noktaya getirdik” şeklinde konuştu.

“Ulaştırma bakanımız buraya gelecek”

Daha sonra GTSO Başkanı İsmail Akçay’la birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu’nu ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Çimen, Bakan Karaismailoğlu’nu Gümüşhane’ye davet ettiklerini belirterek, “Şehrimize hastanenin yolunun yapılmasını istedik. Valilikten 3.kavşağa çıkan protokol yolumuzu istedik ve şehir içindeki şehir geçişi yolunun yapılmasını ve bize devredilmesini istedik. En kısa zamanda buraya gelecek” dedi.

Bakan Karaismailoğlu’na demiryolunu da sorduklarını kaydeden Çimen, “Şuanda proje ihalesi yalnızca Gümüşhane’de yapıldı. Avam projeleri burada yapılıyor. Resmi olarak sadece Gümüşhane var. Ama onun dışında diğer taraflarda da çalışma yapılıyor. Bu konuyu bizde takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Çevre Yönetimi Genel Müdürü olarak atanan Gümüşhaneli hemşehrimiz Eyyüp Karahan’ı, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’ye uğrayarak Belediyecilikteki engin tecrübelerinden faydalandığını, AK Parti eski Milletvekili ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kemalettin Aydın’ı da ziyaret ettikten sonra İstanbul’a geçtiklerini aktaran Başkan Çimen, burada GÜSİAD heyetiyle bir araya geldiklerini söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Dertli dolap
Dertli dolap - 3 yıl Önce

Yorum yazdım okuyasın,okuyup anlayasın.
Ve lakin,çok zor..Yazmak kolay da,yayımlanması zor...Bu girizgâh testini geçersek,devamını yazacağım,
nasip olursa..

SIRADAKİ HABER