Başkan Çimen’den 357 konut ve Bağlarbaşı açıklaması

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, TOKİ tarafından ihalesi yapılan 357 konutun yerindeki durumla ilgili Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Av. Akın Demir’in ifadelerine cevap vererek, daha önce 3-4 kez oradaki vatandaşlara durumu anlattıklarını ve yine bir toplantı daha yapacaklarını söyledi.

Başkan Çimen’den 357 konut ve Bağlarbaşı açıklaması

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Hasanbey Mahallesi Çamlıca TOKİ’nin altına yapılacak olan 2.etap 357 konut, 1 adet ticaret merkezi ve 1 adet ilköğretim okulu inşaatlarıyla altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi 6 Aralık'ta yapılmış, ihale sonucunda en düşük teklifi ARGÜP Mühendislik firması KDV dahil 570 milyon 800 bin 220 TL ile vermişti.

Tüm bu süreçlerin ardından Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir de bir açıklama yaparak 357 konut işinin yapılacağı alanda yüzlerce kişinin yaşadığını, bu yerleşim durumunun hukuki bir sonuca bağlanması gerektiğini ve oradaki insanların mağdur edilmeden meselenin halli için ortak bir karar alınması gerektiğini söylemişti.

Bu söylemlerin ardından konuya dair soruyu cevaplandıran Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “357 konutta biz istişareyi yapacağız. O dağların taşların üzerinde TOKİ’den başka kimse çivi çakamazdı. TOKİ’nin gücüyle yapılırdı o iş. Orada Belediye işgalcisi olan vatandaşlar için TOKİ’den kira yardımını aldık, yüzde 40 indirimi aldık, enkaz bedelini aldık, ağaç bedelini bile aldık. Tüm bunlar vatandaşlarımıza ödenecek. Daha önce bölge sakinlerine 3-4 defa bu durumları anlattık ama bir daha toplanacağız. Oradaki 3-5 eve ambulans gitmiyor, çöpünü alamıyoruz. O halde mi dursun orası yoksa o muhteşem proje mi yapılsın oraya” dedi. 

Başkan Çimen ayrıca Bağlarbaşı Mahallesinde daha önce TOKİ’ye sosyal konut için verileceği duyurulacağı alandaki orman ve mera vasıflarının Belediye tarafından 150 bin TL harcanıp kaldırılarak hazine olarak tescillenmek üzere olduğunu hatırlatarak, “Evraklar hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde bu alan için TOKİ’ye gideceğim. Orada 80 bin metrekarelik alanı Belediye adına alacağım. Bir TOKİ çalışmamız da orada olacak. Orman ve meradan çıkardık. Hazineye geçti, oradan da biz alacağız” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Alp
Alp - 1 yıl Önce

Mordutttaki gumsas evleri ne olcak yıktıniz öyle bıraktınız en iyi yaptığınız iş yıkıp bırakmak saymakla bitmez eski terminal birtanesi

Ünal Tiryakioğlu
Ünal Tiryakioğlu - 1 yıl Önce

Başkanım sizinki cehennemi gösterip ölüme razı etmektir.

İpek
İpek - 1 yıl Önce

Hangi vatandaşı çağırıp konuştunuz ki. Benim babam 30 senedir orda 1 kez çağırıp konuşulmadı arayıp durum haber verilmedi. İnternet ten öğreniyoruz olanı biteni. O da işgalci dediğiniz mağdur. Yıkılacak diye evinin çatısını yaptıramadı. Bahçesini ekip satamadı.Madem ödemeleri aldınız bir an önce ödeyin de insanlar kış günü sokakta kalmasın.

SIRADAKİ HABER