Başkan Demir 4 konuya değindi

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, 5 yıl önce Jandarma önüne yapılan köprü ile yeni Adliye binasının olduğu alandaki otopark sorunu ve bazı konuları gündeme getirdi.

Başkan Demir 4 konuya değindi

“5 yıl önce yapılan köprü: Teknik imkânların bu kadar ilerlediği bir dönemde nasıl olurda böyle eser meydana getirilir”

Yaptığı açıklamada İl Jandarma Alay Komutanlığı önüne yol seviyesinden oldukça yüksek 2.bir köprü inşa edildiğini, köprünün inşaatının üzerinden 5 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen trafiğe açılmadığını ve o hali ile müzelik bir eser gibi bekletildiğini ifade eden Başkan Demir, “İnsanın aklı havsalası almıyor. Teknik imkânların bu kadar ilerlediği bir dönemde nasıl olurda böyle eser meydana getirilir. Köprünün bu hali ile durması şehre gelen giden misafirlerin dikkatini çektiği gibi şehrin estetiği açısından da ayrıca bir sorun oluşturmaktadır. Belli bir amaç için yapılmış olan bu köprünün kullanılamaz olması kamu kaynaklarının israfına neden olmaktadır. Köprünün kendi kendine yol seviyesine gelmesi beklenemeyeceğine göre bir an önce bu meselenin çözümü yönünde adımlar atılmalıdır” dedi.

“Yeni Adliye binasının olduğu alanda otopark sorunu var”

Adliye Binasının Bağlarbaşı Sanayi Sitesinin yanına taşınması ile acil bir şekilde halledilmesi gereken otopark sorununun da ortaya çıktığını ifade eden Demir, “Adliye Binasının alanının yetersiz oluşu sebebi ile adliyeye giden vatandaşlar araçlarını ana yolun etrafına yâda sanayi sitesinin girişlerine çekmek zorunda kalmaktadır. Bu durum hem yol güvenliğini tehlikeye soktuğu gibi hem de can ve mal emniyeti açısından büyük riskler barındırmaktadır. Adliye Binasının hemen yanı başındaki Sanayi Sitesinin önünde yapılacak bir düzenleme ile hem otopark sorunu çözüme kavuşturulabileceği gibi hem de bu alana yapılabilecek ilave ofis vb yapılar ile vatandaşın ihtiyaçları giderilebilir. Bu sebeple başta Sanayi Yönetimi olmak üzere Gümüşhane Belediye Başkanlığı tarafından hızlı ve yapıcı çalışmalar beklediğimizi ifade etmek isteriz” diye konuştu.

“Kanun ve yasal düzenlemeler toplumsal fayda içindir”

Açıklamasında yaşanan ekonomik ve diğer sorunlar sebebiyle esnafın zor bir dönem geçirdiğine de vurgu yapan Demir, “Kanun ve yasal düzenlemeler toplumsal fayda içindir. Bizim yasal düzenlemelere itirazımız yoktur. Lakin idarenin denetim görevini ifa ederken cezalandırmadan ziyade çözüme dönük öneriler ile esnafının vatandaşının yanında olduğunu göstermesi gerekmektedir. Cezalandırma son aşamada düşünülmesi gereken bir husus olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Ukrayna ve Rusya’dan buğday gelmezse nerede ise ekmeğimizi dahi yapamaz duruma geldik”


Açıklamasının sonunda Ukrayna-Rus savaşının tarımda dışa bağımlı olmanın ne kadar ağır sonuçlar doğuracağını bir kez daha hatırlattığını kaydeden Demir, “Tarımda kendi kendine yetebilen hatta Avrupa’yı bile doyurabilecek bir ülke maalesef yanlış tarım politikaları sebebi ile dışa bağımlı hale gelmiştir. Ukrayna ve Rusya’dan buğday gelmezse nerede ise ekmeğimizi dahi yapamaz duruma geldik. Şeker, un ve yağ fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları halkımızın belini bükmüştür. Bu sebep başta Tarım Bakanlığı olmak üzere Belediyeler üreticiye tohumluk buğday vb tohumları dağıtmaktadır. Bu tohumların gerçek üreticiye ve adil bir şekli ile ulaşabilmesi için mülki idarenin Ziraat Odaları ile hareket etme mecburiyeti vardır. Zira arazide olan ve üyelerinin durumunu en iyi bilen kuruluşlar onlardır. Bu bağlamda Gümüşhane Ziraat Odası Başkanı ile yapmış olduğumuz görüşmede göreve hazır olduklarını ve canla başla üretimi artırmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etmişlerdir. Mülki idare ile yetkili odalar birlikte çalışma ortaya korlarsa hem amaç hasıl olacak hem de faydalı neticeler meydana gelecektir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER