Başkan ve üyeler Satala’da

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve meclis üyeleri geçtiğimiz yıl kazı çalışması başlatılan ve bu yıl için destek talep edilen Satala Antik Kentinde incelemelerde bulundu. 

Başkan ve üyeler Satala’da

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve meclis üyeleri geçtiğimiz yıl kazı çalışması başlatılan ve bu yıl için destek talep edilen Satala Antik Kentinde incelemelerde bulundu. 

İl Genel Meclisi toplantılarının sona ermesinin ve Satala’nın gündeme gelmesinin hemen ardından beraberinde İl Genel Meclis Üyeleri Mihdat Uçan, Coşkun Korkmaz ve İl Sami Tuncay’la Kelkit ilçesine bağlı Sadak Köyü Köyüne giden başkan Erdoğdu, köy muhtarı Muharrem Erdoğan ve köy halkı ile sohbet etti.

Daha sonra Satala Antik Kentinde ve kazı alanında incelemelerde bulunan Erdoğdu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

Burada yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Başkan Erdoğdu, Satala Antik Kentinde yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekerek, “Satala’nın bir an önce gün yüzüne çıkarılması lazım. Bu alanda yürütülecek çalışmaların ardından kent önemli bir turizm destinasyonuna kavuşmuş olacak” dedi.

Satala’nın keşfedilmeyi bekleyen önemli bir tarihi zenginlik olduğuna vurgu yapan Erdoğdu, şöyle konuştu: “Antik kentte kazı çalışmalarına geçen yıl başlandı. Bu yılda az bir ödenek aktarıldı. Ancak bunlar yeterli değil. Kent olarak bütün paydaşlarla bir araya gelerek Satala’da kazının yaz boyunca devam etmesini sağlamamız lazım. Burada yürütülecek olan kazı çalışma kent için çok önemli. Burada ortaya çıkarılacak her bir eser Gümüşhane turizmi için büyük bir kazanım olacaktır.” 

İl Genel Meclisi olarak Satala Antik Kentinde yürütülecek çalışmalara destek vereceklerini kaydeden Erdoğdu, “Şehir olarak Tomara Şelalesi, Karaca Mağarası, Limni Gölü, Torul Kalesi Cam Seyir Terası, Örümcek Ormanları, Çağlayandibi Şelalesi gibi bir çok önemli turizm destinasyonlarına sahibiz. Bu alanlarda eksikliklerimizi gidererek, turizm pastasındaki payımızı artıracağız. Meclis olarak turizme desteğimizi esirgemeyeceğiz. Sayın valimizle, milletvekillerimizle, bütün meclis üyelerimizle koordineli bir şekilde çalışıp inşallah Gümüşhane’de turizmi canlandıracağız” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER