Bayan Yavuz’dan Yaşlılar Haftası ziyaretleri

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Yaşlılar Haftası nedeniyle il genelinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bayan Yavuz’dan Yaşlılar Haftası ziyaretleri
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Yaşlılar Haftası nedeniyle il genelinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İlk olarak evde bakım hizmeti alan 102 yaşındaki Nazmiye Kolotoğlu’nu ve 78 yaşındaki Hatuncuk Aktaş’ı evlerinde ziyaret eden Yavuz’a İl Jandarma Komutanının eşi İlke Danışan, İŞKUR Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mutluk Sevindik, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Latife Sara Özmen ve Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu eşlik etti.

Daha sonra İnönü Mahallesi sakinlerinden 80 yaşındaki Şükriye Koyun, 81 yaşındaki Emine Yiğit ve Karaer Mahallesi sakinlerinden 96 yaşındaki Sitem Çelik’i evlerinde ziyaret eden ve onlarla sohbet ederek, sağlık durumları hakkında bilgi alan Yavuz, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını da sorarak, her türlü konuda destekçileri olacağını ifade etti.

Geçmişin birikimi ve tecrübesiyle yol gösterici olan, sonsuz sevgi ve sabırla bizleri yetiştiren büyüklerin toplumsal hayatın en kıymetli hazineleri olduğunu ifade eden Yavuz, “Toplum olarak geleceğe güvenle bakabilmemiz için, bugün yaşlılarımızın sorunlarına duyarlı olmalı, sorunlarının çözümü için başlatılan girişimlere destek vermeliyiz. Başta ailelerimiz olmak üzere çevremizdeki tüm yaşlılara sevgi ve saygımızı göstermeliyiz.” dedi.

Millet olarak gerek dinimizin, gerekse toplumsal geleneklerimizin kaideleriyle, büyüklerimizi sayan ve onları her zaman baş tacı yapıp koruyan bir toplumsal yapıya sahip olduğumuzu belirten Yavuz, “Büyüklerimiz, bu yaşa gelene kadar hayatın pek çok evresinden geçmişler, bu memleket ve millet için çalışmış, gayret göstermiş muhterem insanlardır. Bugün de onları rahat ettirmek, onlara hürmet göstermek bizim görevimiz” diye konuştu.

Ziyaretten duydukları memnuniyetlerini hayır duaları ile ifade eden büyükler ise Şengül Yavuz’a ve beraberindekilere teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER