Baydar kardeşleri ölüm ayırdı

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Harmancık köyünde yaşayan görme engelli Baydar kardeşlerden Kadriye Baydar yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 84 yaşında hayatını kaybetti.

İlçenin Harmancık köyü Gelinkaya Mahallesinde aile büyüklerinin vefatının ardından yaşama tutunmak için birbirine destek olan Kadriye ve Canfer Baydar kardeşler, yaklaşık 25 yıldır hayatın zorluklarına beraber göğüs geriyordular.

Yaşamları Gümüşhane Üniversitesi Film Atölyesi (GÜFA) tarafından hazırlanan "İsterdim" adlı belgesele de konu olan kardeşler, gözleri görmemesine rağmen başkalarına ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürüyordular.

Torul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve hayırseverlerce zaman zaman giyecek ve yiyecek yardımında bulunulan kardeşler, huzurevine yerleştirilme ve tedavi tekliflerini ise kabul etmemişlerdi.

Kadriye Baydar, kısa bir süre önce rahatsızlanması üzerine yapılan sağlık kontrolünde akciğer kanseri teşhisi konulmuş ve köydeki evlerinden alınan Baydar kardeşler Torul ilçesine bağlı Köprübaşı Mahallesi’ndeki evlerine getirilmişlerdi. Amansız hastalığa yakalanan Kadriye Baydar 84 yaşında evinde hayatını kaybetti.

Kadriye Baydar, öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Köprübaşı Mahallesinde toprağa verildi.

Haber: İbrahim Özdemir
 

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER