Bayraktar Niye Aday Olduğunu Açıkladı

Mevcut başkan Veli Ağaç’ın aday olmayacağı Eğitim-Bir-Sen 4. olağan kongresinde aday olan matematik öğretmeni Adil Bayraktar, niye aday olduğunu açıkladı.

Bayraktar Niye Aday Olduğunu Açıkladı
Mevcut başkan Veli Ağaç’ın aday olmayacağı Eğitim-Bir-Sen 4. olağan kongresinde aday olan matematik öğretmeni Adil Bayraktar, niye aday olduğunu açıkladı.

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanlığı için adaylığını açıklayan Bayraktar, sendikaların bütün çalışanların ortak hak ve çıkarlarını korumak, onların sorunlarını bu bağlamda çözmek için kurulmuş, ekonomik öğeleri de içinde barındıran, devlet, siyasi parti ve iktidar örgütlenmelerinden bağımsız organize olan sivil toplum kuruluşlar olduğunu söyledi.

Eğitimciler Birliği Sendikası’nın kuruluşundan buyana var olan bütün aşamalarda maddi-manevi katkı ve hizmetlerinin söz konusu olduğunu kaydeden Bayraktar, “Bu sebeple, Eğitimciler Birliği Sendikası Gümüşhane Şubesi Başkanlığı’na adaylığım; eğitim-öğretim hususunda yaşanılan çeşitli sorunların çözümüne yönelik mesleki tecrübe, birikim ve deneyimimi kullanmak istediğimden ötürü kaçınılmazdı. Teşkilat olarak daha iyiye ve daima ileriye yönelik atılacak adımlarda sağlam duruşumuzla ve ilkelerimizden taviz vermeksizin bu yola çıkmaya karar verdik. Güçlü olanın haklı görülmeyeceği, bilakis haklının güçlü olacağı, adalet olgusunun herkese, her şekilde ulaşacağı bir sistemde, dürüst ve adilce, insan hak ve hürriyetine yönelik her türlü şiddet, baskı ve zulme karşı çıkarak, her bir fikri, iradeyi ve ifade özgürlüğünü doğru ve yetkin bir üslupla savunarak, sendikal mücadelede hep aynı sorumluluk bilinciyle; yapıcı, uzlaşmadan yana, ilkeli tavrımızla; din, dil, ırk, mezhep ya da herhangi bir sınıf-zümre, cinsiyet ayrımı yapmadan, sendikanın kuruluş felsefesi ve temel ilkeleri doğrultusunda bu bayrağı bulunduğu yerden daha ileriye taşıma niyeti ve arzusuyla bu göreve talip olmuş bulunmaktayım.” dedi.

İlgili Haber:
Eğitim-Bir-Sen Kongreye Gidiyor
Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER