BBP'nin 21. Kuruluş Yıldönümü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gümüşhane İl Başkanı Rıdvan Taşkın, partisinin kuruluşunun 21.yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Gelin hep bir olalım, birlik olalım, gül ve hilal de buluşalım” dedi.

BBP'nin 21. Kuruluş Yıldönümü
Büyük Birlik Partisi (BBP) Gümüşhane İl Başkanı Rıdvan Taşkın, partisinin kuruluşunun 21.yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Gelin hep bir olalım, birlik olalım, gül ve hilal de buluşalım” dedi.

29 Ocak 1993 tarihinde merhum Muhsin Yazıcoğlu tarafından kurulan partinin alnı ak, başı dik bir şekilde yoluna devam ettiğini kaydeden Taşkın, “Kuruluşundan bugünlere gelene kadar bu hareket için yüreğini ortaya koyan; vaktini, fikrini, nakdini, enerjisini, emeğini karşılık beklemeden bu davaya adamış her bir partilimize buradan şükranlarımı sunuyorum. Bu süreç içerisinde, dâr-ı bekâya göçmüş bütün kardeşlerimizi hayırla ve özlemle yâd ediyor, Allah'tan rahmet diliyorum. "Haksız bir dava uğruna sultanlık yapacağıma, gerekirse haklı davada tek başıma yürürüm." diyen şehit liderimiz, kurucu liderimiz, Muhsin Başkanımıza ve dava arkadaşlarına yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.” dedi.

Merhum Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının "Güçlü ve Büyük Türkiye" sevdasıyla 21 yol önce kutlu bir yolculuğa çıktıklarını, "Millî Mutabakat Çağrısı" deklarasyonunu ilan ettikten sonra Anadolu'yu karış karış gezerek, istişare toplantılarına katıldıklarını hatırlatan Taşkın, şunları söyledi: “Büyük Birlik Partililer, siyaseti asla meslek algısıyla yapmadı. Aziz milletiyle daima gönül birliği içinde olmayı yeğledi. Mahcup edildi, lakin asla mahcup etmedi. Milletimizin herhangi bir ferdini ve topluluğunu ötekileştiren siyasetlere ve ayrımcılıklara karşı, mücadele etti. Milletimizin vicdanını kanatacak kararlara asla ortak olmadı. Menfaatinin hatırı için değil, hakikatin hatırı için siyaset yaptı. Hakikat neredeyse onu destekledi. Doğru nereden gelirse gelsin, kınayanların kınamasına aldırmadan "yanında" oldu. Yanlış nereden gelirse gelsin bedeline aldırmadan "karşısında" durdu. Bu ülkenin varlığına, dirliğine zeval vermek isteyenlere karşı, vesayete karşı, teslimiyete karşı, korkaklığa karşı, tembelliğe karşı en sert tavrını gösterdi.”

Güvenli, özgür, refah, içinde kalkınmış bir Anadolu vadettiklerini dile getiren Taşkın, “Biz, sorumluluğumuzun 75 milyonla sınırlı olmadığını da biliyoruz. Sınırlarımız dışındaki bütün akraba, soydaş ve dindaş kardeşlerimizden de sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. Hayalimiz Adriyatik'ten Çin Seddi’ne; dilde, fikirde, işte kaynaşmış ve birleşmiş bir Türk-İslam dünyasıdır. Türkiye'nin itibarı, siyasetin yüz akı’ olmuş partimiz; tertemiz mazisi, tecrübeli kadroları ve projeleri ile ülkemizi yönetmeye ve hepimizin hayali olan milletin muktedir iktidarını gerçekleştirmeye hazırdır. Partimizin 21. yaşının camiamıza, Türkiye'mize, aziz milletimize, Türk-İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlı olmasını Yüce Allah'tan diliyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER