Bekçiler için sertifika töreni

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak olan 45 bekçi için göreve başlangıç ve sertifika töreni düzenlendi.

Bekçiler için sertifika töreni

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak olan 45 bekçi için göreve başlangıç ve sertifika töreni düzenlendi.

2019 yılı içerisinde İçişleri Bakanlığı tarafından Gümüşhane’ye ataması yapılan toplam 60 Çarşı ve Mahalle Bekçisinden 45’i sertifikalarını alarak göreve başladı. 

Valilik toplantı salonunda yapılan törende konuşan Vali Kamuran Taşbilek, mahalle bekçiliği görevine başlayan gençlerin o eski mahalle bekçiliği kuşağa yetişemediğini belirterek, “Mahalle bekçiliği çok önemli, çok özel bir kavramdır. Bekçiler, mahallenin namusunun, güvenliğinin teslim edildiği çok özel adamlardır. Şimdi o görevi geçmişte büyüklerinizin yaptığı gibi sizler yapacaksınız. Polisimize, güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olacak, onlara öncü faaliyet yürüteceksiniz, mahallelerde insanlarla dostluklar kurarak sadece asayişi ve güvenliği tesis etme noktasında değil, o mahallede, o sokakta mazlum kim var, yetim kim var, hasta kim var bileceksiniz. Bunların hepsinde de devletin diğer kurumlarına yardımcı olma noktasında size çok büyük görevler düşüyor. Bundan dolayı yaptığınız iş çok kıymetlidir, çok önemlidir. Bunun farkında olarak o sokaklarda dolaşmanız, gece nerede bir dert var, nerede bir sıkıntı var hepsini bilmeniz lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar çarşı ve pazar bekçiliği ihya edilsin talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu konu üzerine çalışarak bu efsaneyi geri döndürdüğünü kaydeden Vali Taşbilek, “Bekçilik bir nevi bir efsaneydi geri döndünüz. Unutulan düdükler tekrar geri dönüyor. Çarşı ve mahalle tekrar sizler sayesinde şenlenecek ve güven ortamı oluşacaktır. Sayın Bakanımızın üzerinde durduğu bu önemli projede sizlerden isteğimiz, çok özel bir hizmet sunmanız, asayiş hizmetlerine fayda sağlamanız, toplumsal duyarlılığa da kulağınız her daim açık olarak bu görevi yerine getirmenizdir” diye konuştu.

Bekçilerden görevlerini yaparken üzerlerine giydikleri üniformanın gereği olarak leke kabul etmeden pırıl pırıl görev yapmalarını isteyen Taşbilek, “Çalışkan olacaksınız, görevinizi savsaklamayacaksınız, gayretli olacaksınız her şeyden ziyade dürüst ve güvenilir olacaksınız. Dürüst ve güvenilir olduğunuzda toplumsal hayatın merkezi olan mahallede yer edineceksiniz” şeklinde konuştu.

Atamaları yapılan bekçilerle birlikte Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünün güç kazandığını ifade eden İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ise “Bekçilerimiz için Polis Okullarında yaklaşık 6 haftalık gördükleri eğitime ek olarak, ilimizde de vermiş olduğumuz pratik eğitimlerle mesleki anlamda tecrübe kazanmalarına katkı sağlamayı hedefledik. İl ve ilçe merkezlerinde görevlendireceğimiz Çarşı ve Mahalle Bekçilerimiz ilimizdeki huzur ve güven ortamının devam etmesinde önemli destek sağlayacaklardır. İlimiz genelinde yeni göreve başlayacak olan Bekçilerimiz sayesinde Polis teşkilatımız önemli güç kazanmış oldu. Kamu düzeninin sağlanması adına suç ve suçluyla mücadelede Bekçilerimiz çok daha aktif görevler üstlenerek görevlerini başarıyla yerine getireceklerine olan inancım tamdır. Sözlerimin sonunda göreve başlayan Bekçilerimize yeni görevlerinin hayırlı olmasını diler, aileleriyle birlikte sağlıklı huzurlu ömür geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Göreve başlayan bekçiler adına konuşan Recep Özcan Hayırlı ise Türk milletinin gururu olan Emniyet teşkilatına milletine hizmet etmek için katıldıklarını belirterek, “14 Ocak- 22 Şubat 2019 tarihleri arasındaki 40 günlük eğitimlerimiz boyunca emniyet teşkilatının yapısı, işleyişi, mesleki mevzuat konularında dersler aldık. İlimizde göreve başlamamız ardından planlanan hizmet içi eğitim programında insan hakları, yaya devriye hizmetleri, düdük kullanımı, telsiz muhaberesi, toplumsal olaylara müdahale ve silah bilgisi ile atış konularında uygulamalı eğitimler aldık. Almış olduğumuz bu eğitim sayesinde atamızın izinde insan haklarına saygılı ve vatansever birer çarşı ve mahalle bekçisi olarak milletimize ve teşkilatımıza hizmet edeceğiz. Gümüşhane’nin Mahalle Cadde ve sokakları bizimle daha güvenli olacak. Vatandaşlarımız evlerinde geceleri unutulmaya yüz tutan bekçi düdüğümüz ile rahat uyuyacaklardır” ifadelerini kullandı. 

Törende daha sonra görevinde başarılı olan Emniyet personeline Üstün Başarı Hizmet Belgeleri verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER