Bektaş kredilere kolaylık istedi

Gümüşhane Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Bektaş, esnaflarının Kredi Kefalet Kooperatifi’nin esnaf üyelerine kredide kolaylık sağlamadığından dolayı sorun yaşadığını söyledi.

Bektaş kredilere kolaylık istedi

Yaptığı açıklamada Oda başkanı olarak sık sık yaptığı esnaf ziyaretlerinde kendilerine sürekli olarak iletilen sorunun Kredi Kefalet Kooperatifinin kredide vermekte ortaya sürdüğü şartlar olduğunu kaydeden Bektaş, “Bu sebeple bazı esnaflarımız ikametgahlarını ilçelere taşımaktadır. İlçelerimizde kredilerde kolaylık sağlanmaktadır. Şimdi burada soruyoruz bizler il dışından şehrimize katkı sağlamak için ilimize ikametgâh getirmeye çalışırken esnaf temsilcileri neden böyle bir şey yapma gereği duyuyor. Çünkü vatandaş hizmeti ikameti olan yerden hizmet alıyor. Esnaf Kredi Kooperatifi esnaf üyelerine kredi kolaylığı sağladığı takdirde odalarımıza da faydalı olacaktır. Hudutlarımıza sahip çıkamıyoruz bari esnafımıza sahip çıkalım!” dedi.

Gümüşhane Kredi Kefalet Kooperatifi’nin uyguladığı ve “Ben sana kefil olabiliyorsam sen bana olamıyorsun” sözleriyle tarif ettiği Çapraz Kuralının sadece Gümüşhane’de uygulandığını iddia eden Bektaş, “Gümüşhane’de kredi almaya gittiğinizde 3, ilçelerde ise 2 kefil isteniyor. Sırf bu yüzden bazı esnaflarımız ilçelere gitmek istiyor. Hatta 10 civarında esnafımız ilçelerde bu soruna çözüm arıyor. Çapraz kuralı sadece bu memlekette var. Bununla ilgili kanun mu var? Varsa diğer illerde neden uygulanmıyor?” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2022, 15:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Başkan yanlış düşünüyorsun
Başkan yanlış düşünüyorsun - 1 yıl Önce

Cidden yanlış düşünüyorsun.. bizim kredi odamız inat ile kredi verir evini barkini arabanı hipotek koydurur alırken de fatura ödemene bile bakar

Ahmet
Ahmet - 1 yıl Önce

Allah razı olsun başkan bu meseleyi de gün yüzüne çıkardın ben esnaf olarak kredi kullanmaya gidiyorum bağkur borcun var deyip kredi vermiyorlar ama kefil olarak yazıyorlar

Hamza yildirim
Hamza yildirim - 1 yıl Önce

Bitiş parası nekadar taksitler ne kadar ara ödemesi nekadar

SIRADAKİ HABER