Belediye'den Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Gümüşhane Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Çanakkale Şehitleri Anma programı düzenledi.

Belediye'den Çanakkale Şehitlerini Anma Programı
Belediye’den Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Gümüşhane Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Çanakkale Şehitleri Anma programı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nden düzenlenen programa katılan Şair-Yazar ve Tv Programcısı Serdar Tuncer, şiirlerle Çanakkale ruhunu anlattı.

Çanakkale’nin önemini belirterek konuşmasına başlayan Tuncer, “Çanakkale’de başka bir şey var. Orada her yıl hatırlatılması ve yad edilmesi gereken ayrı bir ruh var. Çanakkale, bir milletin varlık ve yokluk savaşı. Maddeyle mananın alabildiğine iç içe geçtiği bir zaman dilimidir. Bugün huzur içinde yaşıyorsak bunu Çanakkale şehitlerine borçluyuz.” dedi.

10 KITA DA AYAKTA OKUNDU

Yaklaşık 2 saat süren programda izleyicileri konuşması ve şiirleriyle mest eden Tuncer, programın sonunda İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını da salonda bulunanların tamamının ayağa kalkarak kendisine eşlik etmesiyle okudu.

Programa katılan 7’den 70’e herkesin ayakta alkışladığı Tuncer’e, okuduğu şiirler ve anlatımı nedeniyle teşekkür eden ve çiçek takdim eden Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türk Milletinin milli hasletleri çok güçlü olan bir millet olduğunu söyledi.

Başkan Canlı, “Çanakkale’de gösterilen o mücadeleyi dünyada gösterecek tek millet var oda; Türk Milletidir. Kar zarar gütmeden gözetmeden servetlerine gönülden bağlı bir bireyleriz.” diye konuştu.



Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 00:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER