Berat Kandili mesajları

Gümüşhane'de Berat Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Berat Kandili mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“Yüce Allah’ın katında temize çıkmak anlamına gelen berat, tüm İslam âlemi için yeniden doğuşu da ifade etmektedir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.), kendisine şefaatinin tamamının verildiği gece olan Berat Kandili’nde, Allah’a ortak koşan müşrik ve koğuculuk yapıp insanların arasını açan kimse dışındaki (mü’min) kulların hepsinin bağışlanacağı ve yapılacak duaların geri çevrilmeyeceği müjdesini vermiştir. Bu münasebetle, Berat Kandili’ni Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde tövbe ve ibadetle ihyâ etmeli, ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam âleminin huzuru için dua ederek, en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gümüşhaneli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Berat kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Berat Kandili'nin tüm insanlığa sevgi, barış, dostluk ve hayırlar getirmesi dileyerek, "Berat kandili, Müslümanlar olarak vicdanlarımızı muhasebeye çekme, nefislerimizi terbiye etme, kötülüklerden arınma ve hatalarımızı telafi için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmaya vesiledir. Berat aynı zaman da Rahmet-i Rahman ile kuşatılma gecesidir. İman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizle muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için, bu mübarek geceyi fırsat bilmeliyiz. Bu kutsal gece, ayrıca dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesile konumundadır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslâm aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

"Günahlardan arınma, borçlardan kurtulma manasına gelen ve Ramazan ayı öncesi idrak edeceğimiz son kandil olan Berat Kandili, Şaban ayının 15'inci gününe denk gelmektedir. Bu gece ile ilgili olarak Sevgili Peygamberimiz (S.A.V); ‘Şaban Ayı’nın 15'inci gecesini ibadetle geçirin. Gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve kullarına rahmetini, lütuflarını müjdeler. Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan, ona da istediğini vereyim.’ buyurmuştur. Bu ulvi gecenin manevi ikliminden yararlanmak, Yüce Allah’ın ilahi mesajına kulak vermek ve yüce dinimizin ahlaki erdemlerini hayatımıza yansıtmakla mümkün olacaktır. Bu geceyi kurtuluşa ermek için bir fırsat olarak bilmeli, hayattaki manevî büyüklerimizin, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın tek tek rızalarını almalıyız. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanları ziyaret edip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu etmeliyiz. Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz, fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Bu duygu ve düşünceler ile Berat Kandilinin tüm İslam Âleminin beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz eder, Berat Kandilinizi en kalbi duygularımla kutlarım.” 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Her türlü olumsuz ve bunaltıcı gelişmeyi yaşadığımız bir zaman diliminde bir kez daha mübarek bir akşamın, kutlu bir Kandil’in manevi nuruyla aydınlanıyor, ruhumuzu ısıtıyor, ellerimizi semaya huşuyla açıyoruz. 

Berat Kandilini idrak edeceğimiz bu gecede; Yüce Rabbimiz’den dua ve yakarışlarla bağışlanmayı umuyor, himmet, hikmet ve hidayetine muhtaç olduğumuzu ümitle haykırıyoruz. 15 gün sonra kavuşacağımız Ramazan-ı Şerife’nin müjdecisi olan Berat Kandil’i aynı zamanda af ve mağfiret çeşmesi; ihsan ve mükafat hazinesidir. 

İnanıyorum ki, manevi yaraların sarılması, manevi buhranların, maneviyatta yaşanılan krizlerin tamir ve tedavisi  Berat’in eşsiz imkânlarıyla mümkündür. Bu kutsi gece vicdan muhasebesi, kalp sorgulaması için iyi bir fırsattır. Diliyor ve istiyorum ki, yaşadığımız akıl almaz sorunların telafisi, mahkûm olduğumuz huzursuzluk ve samimiyetsizlik akıntısının kuruması bu kandil gecesinin bereketiyle gerçekleşsin. 

Türk-İslam alemini çevreleyen ağır meselelerin hafiflemesi, akan gözyaşlarının dinmesi, feryat, fesat ve hüzünlerin son bulması Allah’tan niyazımdır. 

Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması elbette en halisane beklentimdir. Nefis terbiyesine ve kendimizi gözden geçirmeye çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Berat Kandili’nin bağışlayıcı ve affedici mana ve mesajlarıyla silkinip toparlanmamız lazımdır. 

Yüce dinimiz İslam’ı tamamıyla anlayıp yaşamak, Efendimiz Hz. Peygamber’in hayatını rehber alarak tavır ve davranışlarımıza yansıtmak durumundayız. İyi bir insan, samimi bir Müslüman olmak; kötülüklere, şeytani heves ve arzulara, bozguncu ve yıkıcı emellere karşı koymak hepimizin ortak sorumluluğudur. 

Bu duygu ve düşüncelere, Müslüman Türk milletinin, İslam aleminin beratına vasıl olması temennilerimle Berat Kandili’ni tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun, inşallah bizleri beratımızla ödüllendirsin.”
 

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİSİ KÖKSAL SEVİM

“Mübarek Üç Ayların içerisinde bulunan önemli gecelerden birisi olan Berat Kandili hayırlara vesile olsun.

Affedilmenin, bağışlanmanın, temizlenmenin, kurtuluşun adı olan ve onbir aydan daha hayırlı Ramazan ayının habercisi müjdecisi olan 30 nisan pazartesiyi salıya bağlayan gece Berat kandilini idrak edeceğiz.

Berat Gecesi Allah’a (cc), Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa’ya (sav) inananların kul olmalarının sevincinin yaşandığı önemli bir gecedir.

Yüce Allah’ın (cc) rahmetinin, bereketinin, feyzinin sonsuz olarak görecekleri müstesna zaman dilimidir.

Berat gecesi bizlere sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlatır. En şerefli mahlukat olmamızın hazzını yaşatır.

Berat gecesi düşünmemize ve özümüze dönmemize vesiledir. Her gün dünya işleri ile meşgul olan beynimizin, kalbimizin günahlarına bir moladır.

Berat gecesi bu günahlardan, kötü düşüncelerden, hasetten, gıybetten, kötü sözlerden, sui zanlardan tevbedir, temizlenmedir.

Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor; “De ki: ‘Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”(Zümer Suresi-53)

Berat gecesinde bu kutlu müjdenin farkına varmalıyız, gelecekteki güzelliklerden ümit kesmeden af dilemeliyiz. Yüce Allah’tan (cc) bağışlamamız için niyazda bulunmalıyız.

Berat gecesi bizler için fırsat olmalıdır. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’le buluşma anı olmalıdır.

Hz. Peygamberimiz’in (sav) emirlerini yerine getirmede fırsat olmalıdır. Hayatımızda uygulamaya zemin hazırlamalıdır.

Sonsuz rahmet kapılarının açıldığı bu gece Sevgili Peygamberimiz’in (sav); “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim” (Müslim- 222) duasıyla Yüce Rabbimiz’e yalvarmalıyız yakarmalıyız.

Üç Ayların manevi atmosferinde;başta Gümüşhaneli kardeşlerimizin bütün İslâm âleminin, milletimizin, camiamızın Berat Gecesini tebrik ediyor, iyiliklerin, güzelliklerin, nezaketin, kardeşlik ve esenliğin, huzur ve birlikteliğin yaygınlaşmasını Yüce Allah’tan (cc) dua ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER