Berat Kandili mesajları

Gümüşhane’de Ramazan ayının müjdecisi, af ve mağfiret gecesi olan ve 6 Mart Pazartesi gecesi idrak edilecek olan Berat Kandili nedeniyle yayımlanan mesajlar.

Berat Kandili mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Yüce Allah’ın rahmet ve affına mazhar olarak, günahlardan arınmamıza vesile olacak, Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandil’ine bir kez daha erişmiş bulunmaktayız.

Yüce Allah’ın affına ve rahmetine kavuşup, O’nun katında temize çıkmak anlamına gelen berat, tüm İslam âlemi için yeniden doğuşu da ifade etmektedir.  Bu münasebetle, Berat Kandil’ini Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde tövbe ve ibadetle ihya etmeli, ilahi rahmet ve mağfirete mazhar olabilmek için müstesna bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu vesile ile, başta Gümüşhaneli hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ederken, geçtiğimiz günlerde ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketi nedeniyle vefat eden kardeşlerimizi derin bir saygıyla ve rahmetle yâd ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığın esenliğine vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL VE CİHAN PEKTAŞ

“Mübarek Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Kandilini idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Af, rahmet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen bu mübarek gece; sonsuz merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabileceğimiz müstesna zaman dilimidir.

Bereketi ve rahmeti bol olan bu mübarek gecede temiz bir kalple Allah’a yönelmek dünyevi ve ebedi hayatımızı daha güzel ve anlamlı kılacaktır. Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinciyle; hata ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırmaktadır.  

Berat Kandili münasebetiyle yapılacak ibadetlerin ve duaların kabul olmasını temenni ediyor; geçtiğimiz ay ülkemizi etkileyen büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslâm Âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin barış ve huzura vesile olmasını, aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyoruz.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çimen, Berat Kandilinin günahlardan arınma, Yüce Allah’ın rahmetine ulaşma ve bağışlanma olduğunu kaydederek, mesajında şunları kaydetti: “Şaban ayının içerisinde yer alan, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan Ayının habercisi, bağışlanma gecesi Berat Kandilini idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Berat Kandili, bizlere tefekkür etme, kendimizi sorgulama, dargınlıkları, küslükleri giderme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Bu mübarek geceden gerçek manada istifade edebilmenin yolu, nefsi muhasebe etme ve vicdani sorgulamadan geçiyor. Bu mübarek gecelerin hoşgörü ortamının gelişmesine ve güçlenmesine vesile olması en büyük temennimizdir. İnsanlar arasındaki sevgiyi, saygıyı arttıran bu mübarek geceler, aynı zamanda manevi güç kazanmaya fırsat sağlayan önemli gecelerdir. Bu duygu ve düşünlerle bu anlamlı gecenin şehrimize, milletimize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyor; tüm insanlığın sağlık, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.” dedi.

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“İçinde bulunduğumuz mübarek üç aylardan Regaip ve Miraç Kandili’nin ardından Ramazan ayının müjdecisi olan bir Berat Kandili’ne daha ulaşmış olmanın huzuru ve mutluluğunu deprem felaketinin gölgesinde yaşamaktayız. 

Berat Kandili; milli dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı, bir bağışlanma, Yüce Rabbimizin af ve mağfiret gecesidir. Ülkemizin de sıkıntılı bir süreçle mücadele ettiği zor günlerinde Yüce Rabbimiz hepimize bir dua kapısı açmıştır. Bu kutlu gecede ülkemizde meydana gelen asrın felaketi olarak tabir edilen depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın sıkıntılarının bir an önce sona ermesi ve feraha kavuşmaları hepimizin ortak duası olmalıdır. Hep beraber birlik olmak ve bu sıkıntılı günleri atlatmak için bizlere verilen bu geceyi fırsat olarak görmeli ve buna göre değerlendirmeliyiz. Küslük ve dargınlıklarımızı bir kenara bırakıp, Allah’a dua etmeli, tövbe etmeli ve tüm dertlerimize şifa için yalnızca ondan yardım dilemeliyiz. Unutmayalım ki tövbe, kendini bilme ve bulmanın en güzel yoludur. Berat gecesi de bu yol için bizlere sunulan en güzel fırsattır. 

Bu vesileyle Berat Kandili’nin milletimizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğinin çoğalmasına vesile olmasını temenni eder, akademik ve idari personelimizin, sevgili öğrencilerimizin ve Gümüşhane halkımızın Berat Kandili’ni en içten dileklerimle kutlarım.”

AK PARTİ İL BAŞKANI MEHMET EMİN ERDOĞDU

“Mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerifin habercisi olan Berat Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Af, kurtuluş ve arınma gecesi olan Berat Kandilimiz, bizlere manevi bir nefes alma, kendimizi sorgulama ve gönül dünyamızı sorgulama fırsatı sunuyor. Bu öyle bir özgürlük gecesidir ki bizi bitmek bilmeyen heves ve arzulardan, benliğimizi esir alan hırs ve tutkulardan, kardeşliğimizi zedeleyen bencilliklerden uzaklaşmaya çağırır. Bu gece birey olarak her türlü olumsuzluklardan arınmak için yüce Mevlamız’dan beratımızı isteyelim. Sorumluluklarımızı yeniden hatırlayalım ve bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını hep birlikte idrak edelim. Bu güzel ve müstesna günde, aramızdaki birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gümüşhaneli hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni kutluyor, kandilin ülkemiz ve tüm insanlık alemine barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Berat Kandiliniz mübarek olsun.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Sevgi ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği, af ve merhametin dilendiği, içerisinde bolca feyz ve bereketi barındıran, bize Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandiline bu yılda erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Mübarek üç aylar içerisinde yer alan bu günde; milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini en samimi duygularımla tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, mutluluk, sağlık ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2023, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER