Ara
Gümüşhane
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Beşiroğlu: Sıfır döner sermaye garabetine bir son verilmeli

Beşiroğlu: Sıfır döner sermaye garabetine bir son verilmeli

Türk Sağlık Sen Gümüşhane Başkan Vekili Gökmen Beşiroğlu, covid-19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarının hiç çalışmıyorlarmış gibi sıfır döner sermaye ile karşılaştıklarını, ödüllendirilecekleri yerde adeta cezalandırıldıklarını savundu. 

551
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Türk Sağlık Sen Gümüşhane Başkan Vekili Gökmen Beşiroğlu, covid-19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarının hiç çalışmıyorlarmış gibi sıfır döner sermaye ile karşılaştıklarını, ödüllendirilecekleri yerde adeta cezalandırıldıklarını savundu. 

Yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüs salgını sürecinde iki anlamda tarihe geçtiklerini kaydeden Beşiroğlu, “Birincisi canlarını verip şifa dağıttığı, ailesinden uzak kalarak fedakârlıklarda bulunarak yazdıkları kahramanlık destanıyla oldu. İkincisi ise önemlerinin herkes tarafından idrak edildiği bir dönemde temel talepleri ve kronikleşen sorunları için hiçbir adım atılmayarak mağduriyetlerinin devam ettirilmesiyle oldu. Bu dönemde 3 ay tavandan ek ödeme düzenlemesi müjde diye sunuldu fakat aslında bu ödemeler sağlık çalışanlarının yıllar içerisinde ellerinden alınan alın terleri idi. Ayrıca tavandan ek ödeme ile ilgili düzenlemedeki eksiklikler, yanlışlar ve idarenin iki dudağı arasına çalışanın emeğinin sıkıştırılması ile adaletsiz, çalışma hayatında huzuru zedeleyen bir düzenleme olarak yerini tavandan değil yavandan ek ödeme olarak aldı” dedi.

Salgının bitmediğini fakat tavandan ek ödemelerin sonlandırıldığını kaydeden Beşiroğlu, “Sağlık çalışanları covid-19 ile mücadele ediyor ama sanki hiç çalışmıyorlarmış gibi sıfır döner sermaye ile karşılaştılar. Kısacası kahramanlar kaybetmeye mahkûm edildiler. Ödüllendirilecekleri yerde adeta cezalandırıldılar. Sağlık çalışanları alın terlerinin karşılığını alamıyor. Verdikleri kahramanca mücadelenin karşılığında yapılanlardan dolayı mutsuzlar. Aylar süren ve daha da sürecek olan fedakârlıklarının karşılığında yapılanları hak etmiyorlar. Bugün artık döner sermaye sistemi fiilen iflas edip sağlık çalışanları için bir ızdıraba dönüşerek çalışana zarar veren bir hal almıştır. Sizin döneriniz var deyip sanki ikinci bir maaş alınıyormuş gibi bir algının da oluşturulduğunu bu çarpık düzen mutlaka yenilenmelidir” diye konuştu.

Oluşturulacak yeni düzende döner sermaye gibi olmayan bir gelir yerine sağlık çalışanlarının her ay ne kadar aldıklarını bildikleri bir sisteme geçilmesi gerektiğini savunan Beşiroğlu, “Ya taban aylıklar yükseltilmeli ya da döner sermayede sabitler arttırılarak performansın etkisi sınırlı bırakılmalıdır. Bu da adalet ve hakkaniyete dikkat edilerek sağlanmalıdır. Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarının sorunları ile kendi arasına koyduğu sosyal mesafeyi kaldırmalıdır. Çalışan arasına set çekmeyi bırakmalıdır. Yöneticiler teşekkür ve takdir yerine gereğini yapmalıdır. Onların üstüne düşen sağlık çalışanlarının taleplerini karşılamaktır. Bu işi de döner sermayeden başlanmalı, sıfır döner sermaye garabetine bir son verilmelidir” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *