Bilim ve Sanat Merkezi’nden üç proje üç derece

Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi Projeleri ile TÜBİTAK Bölge Sergisinde iki birincilik, bir üçüncülük ödülünü aldı.

Bilim ve Sanat Merkezi’nden üç proje üç derece

Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi Projeleri ile TÜBİTAK Bölge Sergisinde iki birincilik, bir üçüncülük ödülünü aldı.

TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisine Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım olmak üzere on alandan ön elemeler sonucu 100 proje Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu 10 ili kapsayan Erzurum Bölge Sergisine davet hakkı kazandı.

Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen bölge sergileri ve proje sunumları 12- 14 Ekim 2020 tarihleri arasında uzaktan online çevrimiçi araçlarla yapıldı. Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri danışmanlığında öğrencilerce hazırlanan ve bölge sergisine davet hakkı kazanan üç projenin üçü de ödül aldı.

Tarih alanından Sosyal Bilgiler Öğretmeni Filiz Köksal’ın danışmanlığında Ravza Tuana Nur Aslan ile doğal afetler ve afet yönetimi tematik alanlı hazırladıkları “Geçmişte Yaşanan Doğal Afetler ve Etkileri: Gümüşhane Örneği ( 1850-1980 )” adlı proje üçüncü, Kimya alanından yine Sosyal Bilgiler Öğretmeni Filiz Köksal’ın danışmanlığında Mustafa Aybars Tuğlu ile biyoçeşitlilik tematik alanlı hazırladıkları “Kuşburnu Çekirdeğini Atmıyoruz Geri Kazandırıyoruz” adlı proje birinci, Değerler Eğitimi alanından Türkçe Öğretmeni Gürbüz Ataman’ın danışmanlığında Selvi Eroğlu ile değerler eğitimi tematik alanlı hazırladıkları “Masal ve Hikâye Kitaplarının Değerler Eğitimi Kapsamında İncelenmesi Ters Açı” adlı proje jüri karşısında Gümüşhane’ye birincilik getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, dereceye giren tüm öğrencilere, fedakâr danışman öğretmenlere ve okul idarecilerine teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 11:09

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER