Bir acı haber daha 

Gümüşhane’nin eğitim duayenlerinden ve neferlerinden Yıldız Eskicioğlu 94 yaşaında hayatını kaybetti.

Bir acı haber daha 

Güne hayırsever kimliğiyle, eğitime, okumaya verdiği katkılarla bilenen ve kentin köklü ailelerinden birine mensup olan Av. Rafet Ataç’ın vefat haberiyle başlayan Gümüşhane’de bir üzücü haber de akşam saatlerinde geldi.

İlerleyen yaşına bağlı olarak çeşitli rahatsızlıklarla mücadele eden kentin eğitim tarihine damga vurmuş isimlerden adına anaokulu yaptırılan eğitim neferi Yıldız Eskicioğlu da vefat etti.

94 yaşında vefat eden Eskicioğlu yarın Cuma namazının ardından Kemaliye camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Mahallesindeki aile kabristanında toprağa verilecek.

Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Yıldız Eskicioğlu kimdir?

30.06.1929 tarihinde Gümüşhane'de doğdu. Avukat Hikmet Özdenoğlu ile Refıoğullarından Asiye Hanım'ın kızıdır. Gümüşhaneli siyaset adamı, hukukçu ve şair Şinasi Özdenoğlu'nun kız kardeşidir. Gazipaşa İlkokulu ve Gümüşhane Ortaokulu'nu (Yanan Okul) bitirdi. İstanbul Çapa Kız Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Fransızca'ya merakı olmasına rağmen babasının ölümü ile bu alanda eğitim alamadı. Gümüşhane Kelkit Cumhuriyet İlkokulu'nda göreve başladı.

Daha sonra Gümüşhane Merkez Tekke Köyü İlkokulu Öğretmenliğine atandı. Gazipaşa İlkokulu'nda iki yıl görev yaptıktan sonra eşi Hakim ve Avukat Hüseyin Eskicioğlu'nun görevi nedeniyle Yozgat Akdağmadeni'nde 3 yıl, Rize'de 1 yıl görev yaptıktan sonra memleketi Gümüşhane Gazipaşa İlkokulu'na geri döndü. Gazipaşa İlkokulu'nda 18 yıl başarıyla hizmet yaptıktan sonra emekliye ayrıldı. Gümüşhane Kuşakkaya Gazetesi'nde yazıları yayımlanan Yıldız Eskicioğlu, Özlenen Yıllar adlı kitabında 40 yıl öncesinin Türkiye'sinde Atatürk ilkelerine yürekten bağlı öğretmenlerin, özveriyle dolu hizmet yıllarını içtenlikli ve sürükleyici bir dille anlattı.

Hakim ve avukat Hüseyin Fevzi Eskicioğlu ile evliliğinden Belkıs, Kemal ve Ayşe'nin annesidir. Halen Ankara'da ikamet etmekte ve her yıl Gümüşhane'ye gelmektedir.

Kaynak: İsmail HAYAL (Gümüşhane Eğitim Tarihi)

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
BAKİ TURAN TUNCEL
BAKİ TURAN TUNCEL - 2 yıl Önce

Değerli büyüğümüz, komşumuz,Öğretmenimiz Yıldız ESKİCİOĞLU'na Allah'tan rahmet diliyorum.Mekanı cennet olsun.Evlatları Ayşe hanıma,Belkis ablaya ve Kemal abiye Allah sabırlar versin.

Uğur tonyalı
Uğur tonyalı - 2 yıl Önce

Helal olsun ercan başkana

SIRADAKİ HABER