…bir günahtan her gün âh’a

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinden hazan mevsiminin hüzünlü şairi Köksal Akar’ın üçüncü şiir kitabı ‘…bir günahtan her gün âh’a’ raflardaki yerini aldı.

…bir günahtan her gün âh’a
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinden hazan mevsiminin hüzünlü şairi Köksal Akar’ın üçüncü şiir kitabı ‘…bir günahtan her gün âh’a’ raflardaki yerini aldı.

Leges Yayınlarından çıkan kitap, şair Akar’ın 67 seçme şiirinden oluşuyor. Her Günden Bir Güne Mektup adlı 2. Kitabının ismine gönderme yapan şair, bu kitabında adından da anlaşılacağı üzere okuyucularını yine dönülmez gurbetlere çıkarmayı hedefliyor.

Hüznün gözbebeğinden süzülüp yüreğine kadar inmeye çalışan ve en koyu hissiyatla toplumsal duyarlılığını bir adım öteye götürmek isteyen; şiir estetiği ve dili sayesinde,  hayatın, kendi bakış açısındaki yansımasını resmetmek istercesine imgelere sarılan, aynı zamanda sade, duru ve akıcı bir şiir dili ile yazılmış şiirleriyle üçüncü kez okuyucunun karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kaliteli şiire hasret kalanları doyumsuz bir ziyafet bekliyor bu eserde.

96 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Zehra Birsen Yamak yaptı. Kitabın kapak tasarımı da Fahrettin Köseoğlu’na ait. Daha ziyade Hüzün, Gurbet, Anne, Aşk ve Allah temalı şiirler kaleme alan, kendine Hüznün Şairi diyen Köksal Akar bir şiirinde “şairi” şöyle anlatıyor:

Eritir damla damla ruhunu mesafeler,
Yalnız, seni anlamaz yeryüzünde bir kadın!
Bir ok gibi sinene saplanır kelimeler
Mutluluk kitabında hüzündür senin adın.

Köksal Akar kimdir?

1978 Kelkit doğumlu. İlkokulu köyünde, orta öğrenimini Kelkit İmam Hatip Lisesinde tamamlar. Bu dönemde yazdığı şiirleri 2000 yılında “Sevda Hayalleri” adlı kitapta toplar.  Hayal, İm-Sanat, Yedi İklim, Sızıntı, Lacivert Sanat, Gümüş Ufuklar, Yol Düşleri gibi dergilerde şiirleri ve yazıları yayınlanır. Yine bu dönemde şiir ve edebiyata hizmet amacıyla kurulan “Ölü Aşklar Derneği ve Sivri Kalemler Derneği’ne” üye olur. 2006 yılında Sivri Kalemler Derneği Yayınevi’nden “Her Günden Bir Güne Mektup” adlı şiir kitabı yayınlanır. Aynı dönemde Gebze Azim Gazetesi’nde Kültür-Sanat Sorumluluğunu üstlenir ve aynı gazetede şiir ve edebiyat üzerine yazılar kaleme alır. “Gebze Haber Gazetesi”  ve Kocaeli “Ovapınar Gazetesi” şairin yazılarıyla yer aldığı diğer gazetelerdir. Herfene Kültür Sanat Dergisi yayın kurulunda olup, aynı dergide şiir ve yazılarıyla yazın hayatına devam etmekte olan şair “Bir Günahtan Her Gün Âh’a” adlı kitapta yer alan şiirleriyle, üçüncü kez okuyucunun karşısına çıkmaktadır.
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER