Bir hafızlık sınıfı da sen donat

Gümüşhane İl Müftülüğü Kuran Kursu, Cami ve Külliye inşaatını bitirmek için hayırseverlerden destek ve yardım bekliyor. 

Bir hafızlık sınıfı da sen donat

Gümüşhane İl Müftülüğü Kuran Kursu, Cami ve Külliye inşaatını bitirmek için hayırseverlerden destek ve yardım bekliyor. 

Gümüşhane İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gümüşhane Şubesinin iş birliği ile Gümüşhane’deki esnaflarla ve vatandaşlarla dini ve hayri konuların istişare edileceği kahvaltılı toplantıda bir araya gelindi. 

Kahvaltıda konuşan ve konuklara hoş geldin diyen İl Müftüsü Osman Ayas, dini ve hayri konular hakkında bilgi verdi. 

Daha sonra Müftülük ve Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan kuran kursu, kız yurdu, cami ve külliye inşaatları hakkında açıklama yapan Ayas, “İnşaatların kabası bitti, ince isçilik inşaatları başladı. Şu ana kadar 12 Milyon TL harcandı, bundan sonraki ince isçiliğin bitmesi için 8 Milyon liraya ihtiyaç var” şeklinde konuştu.  

İnşaatların biran önce bitirilip hizmete girmesi için tüm hayırseverleri yardım ve desteğe çağıran Ayas, “Şu ana kadar emeği geçen gayret eden maddi manevi yardım eden destek olan herkese teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Cenabı Allah onlardan razı olsun” dedi.

Katılan iş insanları adına konuşan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay da istişare toplantısına davet edilmelerinden dolayı çok memnun olduklarını dile getirerek, “Burada yapılan müftülük kuran kursu, Kız yurdu, cami ve külliye inşaatları bittiğinde çok güzel bir eser olacak. Gümüşhane halkına, çocuklarına, gençlerine çok faydalı olacağına hizmet edeceğine inanıyorum. İnşaatların çok bir şeyi kalmamış. Biran önce bitirilip hizmete girmesi için el ele vererek, birlik beraberlik içerisinde dayanışma yaparak bu güzel eserlerin bitirip hizmete açmalıyız. Buradan tüm işadamlarımızı, esnaflarımı ve hayırsever hemşehrilerimizi yardım ve desteğe davet ediyor, bugüne kadar destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Diyanet Vakfı Kuran Kursu Cami ve Külliye İnşaatları Sorumlusu Mürsel Gergin ise, davete katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Davete icabet etmek sünnettir ve sevaptır. Ancak Müftülük ve Vakıf olarak çok kişiyi dini ve hayri konuların istişare edileceği kahvaltılı toplantıya davet etmemize rağmen mazeretsiz katılmadı. Davete katılmayanlar bir telefon açmayarak, mazeret bildirmeyerek davete gelmediklerinden dolayı çok üzüldük. Çok kırıldık. Biz bunu hak etmedik. Bu durum bizi üzdü ama bundan sonra daha çok çalışmamız ve gayret etmemiz gerekiyor. Davete gelmeyenlere suç bulmuyorum. Demek ki suç bizde. Derdimizi hizmetlerimizi iyi anlatamadık. Şu ana kadar bu hayır işlerini bu hale getirdik. Bundan sonra da yılmadan yorulmadan daha çok çalışıp, gecemizi gündüzümüze katarak, el ele vererek bu hayır işlerini kuran kursu, cami ve külliye inşaatlarını bitireceğiz ve hizmete açacağız. İnşallah geleceğimizin umudu gençlerimizin, çocuklarımızın milli ve manevi değerlere göre yetişmesi, Allah kelamı olan kuranı öğrenmeleri, Allah’ın emirlerine göre yetişmeleri için onların hizmetine sunacağız. Şu anda kuran kursumuz hafızlık sınıflarını yapacak donatacak olan tüm hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun, Allah hayırlarını kabul etsin” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra hayırsever davetliler yapılan kampanya dolayısıyla Kur’an Kursundan ‘BİR HAFIZLIK SINIFI DA SEN DONAT’ kampanyası kapsamında kuran kursu hafızlık sınıflarında birer oda donatarak isimlerini sınıflara verilmesi için davete katılan 5 hayırsever katılımcı 20 bin TL karşılığında hafızlık sınıflarından 1’er sınıf aldı. Diğer katılan Davetlilerde yardım ve destek sözü verdi.

Bundan sonra ince isçilik için lazım olan malzeme listesi okundu. Malzeme listesi şu şekilde: 

1- Elektrik kablo malzemesi 
2- Su tesisatı pvc pis su 
3- Doğal gaz tesisatı malzemesi 
4- Alcı sıva malzemesi 
5- Kalebodur 
6- Laminat parke 
7- 4 adet 10 kişilik Asansör 
8- Panel petekler 
9- Kombiler 
10- Çelik kapılar 
11- Caminin Çinisi 
12- Korkuluklar 

Kahvaltıdan sonra davetliler kuran kursu cami külliye inşaatlarının katlarındaki bölümleri gezerek inşaatlar hakkında bilgi aldı ve hatıra fotoğrafı çekildikten sonra, öğle namazını inşaat alanında ibadete açılan Mescidi Aksa camisinde eda ederek dağıldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali
Ali - 4 yıl Önce

İlk önce o fotoğrafda boy gösteren vatandaşlar hayırlarını yapsınlar, sonra isimsiz kahramanlar hayırlarını yaparlar.

Mehmet
Mehmet - 4 yıl Önce

Gerçekten ihtiyaç varmıydı bu projeye, zaten adım başı cami çoğu dolmuyor bile. 20 milyona neler yapılır, yarım kalmış bi sürü proje var Gümüşhane'de örneğin teleferik, kayak merkezi onlara destek olun.

SIRADAKİ HABER