Bir köy kazalardan muzdarip

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dibekli köyünde son zamanlarda gerçekleşen trafik kazaları vatandaşı tedirgin ediyor.

Bir köy kazalardan muzdarip

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen kazada madende çalışan Kemalettin Çalışır, iş çıkışı İnkılap köyündeki arkadaşına ziyarete gitmek için 29 AR 045 plakalı kamyonetiyle yola çıktı. 

Gümüşhane-Şiran Karayolunun Dibekli köyü Topçulu Mevkiinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda aracının direksiyon hakimiyetini kaybeden Çalışır, dereye uçtu.

Kazada aracın arka kısmı bahar yağışları nedeniyle debisi ve su seviyesi oldukça yükselen Godil (İkisu) Deresine düşerken sürücü Çalışır, Dibekli köyü sakinleri tarafından kurtarıldı.

Deredeki yoğun su nedeniyle aracın sele kapılıp gitmemesi için halatla bağlanırken kısa süre sonra gelen çekici dere yatağından alındı.

Kayganlaşan yol zemini yüzünden son bir yıl da çok sayıda kaza yaşandığını belirten Dibekli köyü sakinleri “Neredeyse iki yıldır bu tür kazalar yaşanıyor. Madenlerden dolayı ağır tonajlı araçların bu yolu yoğun kullanması nedeniyle yaz aylarında asfalt artık eridi iyice yüzeye çıktı. Yol zemini özelliğini kaybetti. Sıcak havalarda her yer eriyen asfalttan dolayı zift oluyor. Soğuk ve yağışlı havalarda ise yol zemini düzleştiği için adete sabun gibi kayıyor. Yaşanan bu tür kazalardan dolayı köylüler olarak artık bizlerde iyice korkmaya başladı. Karayolları ve yetkililer daha fazla kaza ve can kaybı yaşanmadan bu duruma artık bir çözüm bulmalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2023, 15:00

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER