Bisikletiyle Karabağ’a gidiyor

Karabağ’ın bağımsızlığını kutlamak ve Güney Azerbaycan’ı tanıtmak için bisikletiyle Antalya’dan Karabağ’a gitmek üzere yola çıkan Ali Hamzehzade Gümüşhane’ye ulaştı.

Bisikletiyle Karabağ’a gidiyor

Antalya Akdeniz Üniversitesi Kamu Hukuku alanında doktora öğrencisi İran’ın Doğu Azerbaycan Eyaleti’nin yönetim merkezi olan Tebriz’li 27 yaşındaki Ali Hamzehzade, Güney Azerbaycan’ı tanıtmak ve Karabağ’ın bağımsızlığı kutlamak amacıyla Antalya’dan Karabağ’a kadar pedal çevirmeye karar verdi.

21 Temmuz’da Antalya’dan yola çıkan Hamzehzade, yaklaşık bin 200 kilometrelik parkuru kat ederek Gümüşhane’ye ulaştı. Torul ilçesinde bir gece konaklayan Hamzehzade, Torul Kaymakamı Ömer Said Karakaş’ı da ziyaret etti. 

Kaymakam Karakaş, çıktığı yolda Hamzehzade’ye başarılar dileyip tebrik ederek Torul’da Karaca Mağarası, Torul Kalesi Cam Seyir Terası, Limni Gölü Tabiat Parkı gibi önemli turizm alanlarını gezmesini sağladı.

Yolculuğu esnasında yapılan yardımlarla Güney Azerbaycan ve İran'ın başka bölgelerinde Türk olmalarına rağmen Türkçe eğitimden mahrum kalan insanlara Türkçe kitap hediye edeceğini kaydeden Hamzehzade, Torul’da kendilerini ağırlayan ve ilgisini eksik etmeyen Kaymakam Ömer Said Karakaş ve ilçe sakinlerinden Kerim Yılmazer’e teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER