Bostan şiir dalında Türkiye birincisi oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünü tarafından düzenlenen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum Projesi" projesinde Sosyal Bilimler Liseleri öğrencileri arası yapılan şiir yarışmasında Türkiye birincisi Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Beyza Bostan oldu. 

Bostan şiir dalında Türkiye birincisi oldu

Ekim 2022’den beri yürütülen proje sonunda düzenlenen şiir yarışmasında Türkiye birincisi olan Beyza Bostan’a, projede görev alan öğrenci ve öğretmenlere belgelerinin verilmesi ve yeni dönem projenin tanıtılması amacıyla Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda program düzenlendi. 

Programda proje koordinatörü okulun Edebiyat Öğretmeni Abdulkadir Koç, proje hakkında bilgi verdi. Koç, geçen yıl sadece sosyal bilimler liseleri arasında yapılan projeye bu yıl Türk Telekom Fen Lisesi ve Şiran Fen Lisesinin de dahil olduğunu, bu yıl proje kapsamında Yusuf Has Hacib’in “Kutadgu Bilig” kitabı okuyup yorumlayacaklarını söyledi.

Programa katılan Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz ise öğrencilerinin şiir dalında Türkiye birincisi olmasının kendisini ziyadesi ile mutlu ettiğini, geçmişte olduğu gibi günümüzde de “okuma ve yazma”nın hayatın her safhasında birinci derecede önceliğini koruduğunu, her dersten başarılı olmanın yolunun okumaktan geçtiğini söyledi. 

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, proje danışman öğretmenleri Abdulkadir Koç ve Ümit Çelik’e, Okul Müdürü Hamit Tanış’a ve projeye katılım sağlayan öğrencilere Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün gönderdiği teşekkür belgeleri ve hediyelerini takdim etti.

Programa Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Eroğlu, Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Mehmet Akif Odabaş, Şiran Fen Lisesi Müdürü Kurtuluş Ekmen, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

İşte Bostan'ın birinci olduğu şiiri:

BİR ÇOCUK KOŞAR

içimden bir çocuk koşar
tepelerin ardına
yüreğinde taşır çiçekli sevdalarını
göğe uzanır kolu kanadı
yeşil bir rüzgar eser
şehir uyanır

içimden bir çocuk koşar
gün yüzlü bir çocuk
şarkılar duyar sesimi
anılarım bağrına basar
bir gelincik çiçek açar apansız
ve güneşin göğsünden
bir kuş doğar ayıpsız

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2023, 09:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin SEVİNDİK
Metin SEVİNDİK - 6 ay Önce

Çok güzel bir şiir.
Az kelime ile çok duygu verilmiş.
Çocuk deyince aklımıza garip Gazzeli bombalar altında kader mahkumu çiçekler geliyor.
Kimi toprağa düşüp soluyor. Kimi çileli yaşamı solukluyor.
VESSELAM...

SIRADAKİ HABER