Bostancı’dan Aykaç’a: Bu cesareti kimden alıyorsun?

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası önceki dönem başkanı Leyla Bostancı, fahiş fiyat artışıyla ilgili eleştiri yapanlara yayınladığı video ile hakaret eden BİM icra kurulu üyesi Galip Aykaç’ın kime meydan okuduğunu ve bu cesareti kimden aldığını sorguladı.

Bostancı’dan Aykaç’a: Bu cesareti kimden alıyorsun?

“Zincir marketler artık devleti ve siyaseti tehdit eder duruma geldi”

Yaptığı açıklamada görevde olduğu sürede zincir marketlerin esnaf ve sanatkârlar ve dolayısıyla ekonomi için tehdit olduğunu söylediklerini hatırlatan Bostancı, “Yanılmamışız, çünkü zincir marketler artık devleti ve siyaseti tehdit eder duruma geldi. Ne yazık ki bulunduğu bölgeye ekonomiye ve istidama katkıları olmayan, sadece yerel sermayeyi alıp götüren zincir marketler elde ettikleri ekonomik güçle hükümeti devleti, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini medya kurulukları gazetecileri açık bir dille tehdit etmeye başladılar. Esnaf ve sanatkâr olarak yıllarca haksız rekabetle karşı karşıya bırakılmamıza rağmen devletimize hükümetimize hiçbir zaman küsmedik” dedi.

“Bu konuda hükümetimizin atacağı tüm adımları sonuna kadar destekliyorum”

Cumhur ittifakının ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçlei’nin marketlerle ilgili ifadelerini zincir marketler tarafından tehditvari bir şekilde cevap bulmasının durumun vahametini gözler önüne serdiğini ifade eden Bostancı, “Vatandaşın mutfağına ateş düşüren üç harfli marketlerden BİM’in CEO’sunu fahiş fiyatlara tepki gösterenlere yapmış olduğu hadsiz sözlerinden dolayı şiddetle kınıyorum. Bu konuda hükümetimizin atacağı tüm adımları sonuna kadar destekliyorum. Zincir marketlerdeki fiyat artışları esnafı, vatandaşları, tedarikçiyi, tüketiciyi, küçük kısaca herkesi doğrudan ilgilendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Bu konu üzerine fahiş fiyat artışlarıyla ilgili eleştiri yapanlara yayınladığı video ile "ahlaksız ve edepsizler" diye hakaret eden BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç kime meydan okuyor ve bu cesareti kimden alıyor merak ediyorum. Yapmış olduğu hadsiz hakaretlerinden dolayı BİM icra kurulu üyesi Galip Aykaç ı şiddetle kınıyor ve Bugüne kadar her fırsatta dile getirdiğim gibi bugün de daha bir gür sesle diyorum ki; "Gıdayı bakkaldan, ekmeği fırından, eti kasaptan, sebze-meyveyi manavdan, çerezi kuruyemişçiden, ayakkabıyı ayakkabıcıdan, kırtasiyeyi kırtasiyeciden, telefonu telefoncudan, elbiseyi tuhafiyeciden alalım. Alışverişini yerel esnaftan yap ki, kazanan memleketim olsun” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat Yeni̇ce
Murat Yeni̇ce - 1 yıl Önce

Geçen hafta Kimliklerimizin değişimi için fotoğrahanede
Ailemizin 5 kişi Biometrik fotoğrafa 375 tl para ödedim.
Kızım ınstegramda site bulmuş ismi ''DİJİTALABC''
evde Cep Telefonunuz ile çekdiğiniz fotoğrafınızı
dijital biometrik yaparak 10 tl ye gönderiyormuş.
Fotoğrafcı 1 adet 10x15 baskıyı 5 tl ye basıyor.
Kıssa hesap 50 tl+25 tl=75 tl nerde bizim
300 tl. Derler ya ben yandım siz yanmayın.
Derim ki İnsanlara yardımcı olmak için bu bilgiyi yayalım
ben üzerime düşen görevi yapayım gerisi size kalmış...

SIRADAKİ HABER