BOTAŞ Yanlıştan Döndü Güzergah Değişiyor

Zigana Kayak Merkezi’nde Yapılan Tahribat Düzeltilecek

BOTAŞ Yanlıştan Döndü Güzergah Değişiyor

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, BOTAŞ yetkilileri ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini, Zigana Kıs Turizm Merkezi ile Muzaffer Demirhan Kayak Pistinden geçen boru hattı güzergahının değiştiğini söyledi.

Vali Memiş, Gümüşkoza Gazetesine yaptığı açıklamada, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi(BOTAŞ)  tarafından Zigana Kayak Merkezi’nde doğalgaz hattı çekilmek üzere pistin ortasından kazı için alan belirlendiğini hatırlatarak, “Yine aynı bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imar planı onaylanan Zigana Turizm Merkezi’miz bulunmaktadır” dedi.

Kendisinin Zigana’da yapılan sokak yapılanmasında incelemeye gittiğinde BOTAŞ’ın belirlediği güzergahı gördüğünü ifade eden Vali Memiş, şöyle devam etti: “Konuyu geçen hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı görevine atanan Şiranlı hemşerimizle Mithat Cansız ile görüştüm. Kendileri çok yakın ilgi gösterdiler ve konunun incelenmesi için BOTŞ yetkililerinden bir ekibin söz konusu alanda incelemede bulunacağını söyledi. Sayın Bakan Yardımcımız Cansız’ın bu duyarlılığına da ayrıca teşekkür ediyorum.”

”Güzergahta İnceleme Yapıldı”

Vali Memiş, BOTAŞ Trabzon Bölge Müdürlüğünden üç kişilik ekiple birlikte Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ile Gençlik ve Spor Müdürü İsrafil Aslan’ın Zigana Gümüşkayak Tesisleri’nde bir toplantı düzenlediklerini ve BOTAŞ’ın açtığı güzergahta inceleme bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Yapılan inceleme ve görüşmeler sonucunda yeni bir güzergah belirlendi. Belirlenen güzergah hem Zigana Kayak Merkezi hem de Muzaffer Demirhan Kayak Pisti’nin dışına alındı. Yapılan tahribat ise en kısa zamanda BOTAŞ tarafından giderilecek. “

“Zigana Gümüşhane İçin Çok Önemli Turizm Destinasyonu”

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Zigana’nın Gümüşhane için çok önemli turizm destinasyonu olduğunu vurgulayarak, “Biz, Zigana’yı Gümüşhane’nin turizm kapısı olarak değerlendiriyoruz. Bu bölgede çok önemli çalışmalarımız var. Şu anda sokak sağlıklaştırma çalışması yapıyoruz. İnsanlarımızı büyülemeye çalışıyoruz. BOTAŞ Boru hattına karşı çıkmıyoruz, vatandaşımıza her zaman hizmet götürülmesinden yanayız. Nasıl ki bizler yaptığımız çalışmalarda doğaya zarar vermemek için elektrik hatları, telefon gibi hatları deplase ediyorsak, BOTAŞ’ın da bu konuda dikkatli olmasını öneriyoruz. Zigana’da yapılan bir yanlışlıktan dönülmüştür, varılan sonuç memnuniyet vericidir” açıklamasında bulundu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER