Bu kitabın geliri Yunus Emre’ye

Gümüşhaneli şair Ziya Yapar’ın ikinci şiir kitabı “Umut Dağı” çıktı. Yapar kitabın tüm gelirlerini SMA hastası Yunus Emre Kaçan bebeğe bağışladı.

Bu kitabın geliri Yunus Emre’ye

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Keçikaya köyünden olan Yapar, 16 yaşında başladığı şiir yazma serüvenini “Yorgun Yıllarım” adlı ilk kitabının ardından “Umut Dağı” adını verdiği ikinci kitabıyla devam ettiriyor.

2019 yılında emekli olduktan sonra bu konuya ağırlık veren evli ve 2 çocuk babası Yapar’ın hayata dair 128 şiirin yer aldığı “Umut Dağı” adlı kitabı Şiir Defteri Yayınlarından çıktı.

Kitabın satışından elde edilecek tüm gelirin 8 aylık SMA hastası Yunus Emre Kaçan’a bağışlanacağını kaydeden Yapar, kitabın önsözünde yazar şu ifadeleri kullandı: “"Gümüşhane ili Merkez Keçi Kaya Köyünde doğdum. İlk ve orta öğrenimini aynı ilde tamamladım. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun oldum. Şiir yazmaya 16 yaşlarım da başladım. O dönemlerde yazdığım şiirlerimin bir kısmını ilk eserim olan YORGUN YILLARIM adlı bu şiir kitabımda toplayıp, yayınlandıktan sonra UMUT DAĞI isimli ikinci şiir kitabımı yayınlatmaya karar verdim. Bir taraftan da üçüncü şiir kitabımın hazırlıklarını yapmaktayım. Birinci kitabımın ön sözünde belirttiğim gibi şiir benim için yaşanan olayların kaleme dökülmesidir. Bundan bahisle bu kitabımda da doğa, ölüm aşk, ayrılık, hasret, gurbet, özlem, yani toplumsal olaylalar bu eserimin konusunu oluşturmaktadır. Şiirlerim anlaşılır ve akıcı bir şekilde yazılmıştır. Her bireyin kendine düşen payı eserlerimden alması ve eserlerimin sonraki nesillere kalması dileklerimle; Şiir kitaplarımın hazırlanmasında katkılarından dolayı Şair/Yazar Ayhan Bayram'a, Kitabın kapak tasa-mum oluşturan Oğlum Barış Yapar'a ve kimliğim gereği kitabımın basımı için bana manevi destek veren tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım”

Kitaba ulaşmak isteyenler yayınevinin aşağıdaki linkini tıklayıp sipariş verebilir:
https://www.siirdefteriyayinlari.com/urun/ziya-yapar-umut-dagi/

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail Hakkı yapar
İsmail Hakkı yapar - 2 yıl Önce

eline sağlık kardeşim Allah kalbine göre versin

Mustafa yapar
Mustafa yapar - 2 yıl Önce

Yüreğine kalemine sağlık emmoğlu

SIRADAKİ HABER