Burası da lokanta kütüphanesi

Bugüne kadar kahvehanelerde açılan kitaplıkların aksine Gümüşhane'de ilk kez bir lokantada iki üniversite öğrencisi farkındalık olsun diye 180 kitaplık kütüphane oluşturdu.

Burası da lokanta kütüphanesi
Bugüne kadar kahvehanelerde açılan kitaplıkların aksine Gümüşhane'de ilk kez bir lokantada iki üniversite öğrencisi farkındalık olsun diye 180 kitaplık kütüphane oluşturdu.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık yönetimi 3. Sınıf öğrencilerinden Haşim Aytar ve Hüseyin Berimen, bir farkındalık oluşturmak amacıyla Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan sanayi sitesindeki bir lokantada kütüphane kurdu.

Kitapları çevrelerindeki arkadaşlarından temin ettiklerini söyleyen üniversite öğrencisi Haşim Aytar, “Bu düşünceyi hocamız Taşkın Kılıç’ın yardımıyla yaptık. Onun bizi yönlendirmesi etkili oldu. Girişimcilik dersi alıyoruz farklı bir şey olsun istedik. Bir girişimcinin özelliklerine yakın bir şey olsun. İleride yönetici olursak risk alabilmeyi de göze almalıyız. Buradan yola çıkarak bunu yaptık” dedi.

Ayrımcılık oluşturan kitapları kütüphane içerisine koymadıklarını vurgulayan Aytar, amaçlarının herkesin okuyabileceği kitaplar olduğunu ve mümkün mertebe ortak bir kültüre hitap etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Böyle bir çalışmayı sanayide ve bir lokanta da yapma nedenlerini kitabı farklı bir ortama taşımak ve farkındalık oluşturmak olduğunu kaydeden Aytar, “Bunu sanayide yaptık çünkü kitabı her ortama taşımak ve farkındalık yaratmak için. Ülkemizde zaten kitap okuma alışkanlığı ve oranı çok az. Burada görülürse en azından ilgi çekebilir ve okuma oranı bir nebzede olsa artış gösterebilir. Biz öncelikle farklı bir ortama kitabı taşımak için bunu yaptık” diye konuştu.

İşletme sahibinin de bu fikirlerini çok olumlu karşıladığını söyleyen Aytar, “Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Fikrimizi olumlu karşıladı ve elinden gelen yardımı yaptı. Artık okunup okunmaması gelen kişilere bağlı” ifadelerini kullandı.

Aytar ve Berimen, sosyal açıdan gerekli sponsorları bulup imkan elde ederlerse kitap sayısını artırıp, gelenlerin okumasını sağlama ümidinde olduklarını da dile getirdi.

Lokanta sahibi İrfan Kiraz ise kütüphanenin çok iyi düşünüldüğünü belirterek, “Biz de elimizden geldiğince arkadaşlara yardımcı olacağız. Gerek müşterilerimize, gerekse dışarıdan gelen arkadaşlarımıza daha güzel bir şey oldu. Sabahları ve ya da öğlenleri burada kitap okuyarak vakit geçirebilirler.  İlk duyduğumda hemen kabul ettim, getirin hemen kuralım dedim.  Müşteriler özellikle sanayi lokantasında böyle bir şeyin olduğunu görünce şaşırıyorlar. Ama çok iyi karşılıyorlar.” diye konuştu.

Dört raflı bir kitaplıktan oluşan kütüphanenin içerisinde 180’e yakın kitap bulunuyor.

Haberin Kaynağı: Figen Tok - www.gumushaneolay.com

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 23:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER