Buzağılarımızı Yaşatalım Projesi tamamlandı

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde “Buzağılarımızı Yaşatalım Projesi” kapsamında eğitim alan büyükbaş hayvan yetiştiricilerine buzağı bakım ekipmanları dağıtımı yapıldı.p

Buzağılarımızı Yaşatalım Projesi tamamlandı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Köse İlçe Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen “Buzağılarımızı Yaşatalım Projesi” kapsamında eğitim verilen 300 büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 100 hibeli olarak temin edilen buzağı bakım ekipmanları dağıtımı yapıldı.

Köse 60. Yıl Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen programda proje kapsamında eğitim verilen 300 büyükbaş hayvan yetiştiricilerine doğum sonrası buzağı yetiştiriciliğinde ihtiyaç duyulan buzağı bakım ekipmanları dağıtımı yapıldı.

Proje ile çiftçilere buzağıların doğum ve doğum sonrasındaki bakım-beslenmesiyle ilgili eğitim verilerek, yetiştiricilerin doğuma doğru müdahale etmesini, doğumdan hemen sonra ilk müdahaleyi doğru yapmasını, bu müdahaleleri yaparken gerekli ve hijyenik ekipmanlar kullanmasını, doğru ve bilinçli müdahale ile buzağı ölümlerini minimize edilmesini hedeflendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER