‘Cablamalar’ bu akşam TRT 2’de

Hayal dünyasının sınırlarını zorlayan Gümüşhaneli maden mühendisi ve sanatçı Gökhan Demir’in doğada karşılaştığı farklı malzemelerle yaptığı sıra dışı ürünlerini konu alan belgesel TRT 2 ekranlarında bu akşam yayınlanacak.

Hayal dünyasının sınırlarını zorlayan Gümüşhaneli maden mühendisi ve sanatçı Gökhan Demir’in doğada karşılaştığı farklı malzemelerle yaptığı sıra dışı ürünlerini konu alan belgesel TRT 2 ekranlarında bu akşam yayınlanacak.

Gümüşhane’de ahşap çite verilen isim olan “Cablama” adını verdiği sosyal medya hesaplarında yaptığı sıradışı ürünlerini sergileyen Demir, “Dededen kalma bir çakı, bir ağaç parçası ve hayal dünyanız size beklenmedik kapılar açabilir” dedi.

“Yüz yıllık cablamalar elinde hayat buluyor”

Doğa yürüyüşlerinde karşısına çıkan ağaç parçalarını toplayarak onları birer sanat eserine dönüştüren Demir, 4 yıldır bu alanda yaptığı çalışmalarla sanat dünyasında şimdiden kendine özel bir yer edinmiş durumda. 

Genellikle dere kenarlarında bulduğu ağaç dallarını kendince yorumlayarak onlara yeni anlamlar yükleyen sanatçının ortaya koyduğu eserler sanki bu dünyaya ait değilmiş hissi veriyor. 

Doğada görevini tamamlamış ağaç parçalarına dededen kalma çakısıyla ve farkı tekniklerle hayat veren Demir, sanatseverlere düşler dünyasının kapısını aralıyor. 

“Bazen doğa size o kadar cömert davranır ki karşınıza başlı başına bir sanat eseri çıkarır. Bulduğunuz o malzemeyi doğa o kadar iyi çalışmıştır ki sizin dokunuşlarınıza ihtiyaç bile duymaz. Sadece onu görüp keşfetmenizi bekler. Üstelik bu işi doğa ücretsiz, karşılıksız yapıyor. Sadece onu görüp keşfetmenizi bekliyor” sözleriyle doğaya olan tutkusunu dile getiren Demir’in bu sıradışı tarzı ulusal ve uluslararası medyada da karşılık görüyor. 

TRT 2’de yayınlanan YERYÜZLERİ adlı program kuşağının yapımcısı ve ekibi Gümüşhane’ye gelerek CABLAMALAR’ın sanata dönüştüğü bu yolculuğu kameraya aldı. 

Ekibin çekerken çok zevk aldığı bu yapıt TRT 2’de 27 Şubat Cumartesi saat 21.00’de izleyiciyle buluşacak. 

Farklı bir bakış açısıyla ele aldığı bu çalışmaları @cablamastudio adlı instagram sayfasında yayınlayan Gökhan Demir’i @cablamastudio adıyla takip etmeniz mümkün. 

TRT 2'yi izlemek isteyenler için https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-2

Gökhan Demir kimdir? 

Gökhan Demir, Gümüşhane’de doğmuştur. Çukurova Üniversitesi, Maden Mühendisliği mezunudur. Lise yıllarından bu yana çeşitli dergi ve gazetelerde karikatür çizimleri yapmıştır. Ahşap yontarak ve hurda materyalleri çeşitli tekniklerle birleştirerek heykel çalışmaları yapmanın yanı sıra karikatür ve illüstrasyon çalışmalarını sürdürmektedir.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2021, 02:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER