Çağrı Merkezi Balonu Patladı

Gümüşhane’de yıllardan beri yüzlerce kişiye ekmek kapısı olan Doğan Çağrı Merkezi ile ilgili son günlerde kamuoyunda konuşulanların hepsi yalan çıktı.

Çağrı Merkezi Balonu Patladı
Gümüşhane’de yıllardan beri yüzlerce kişiye ekmek kapısı olan Doğan Çağrı Merkezi ile ilgili son günlerde kamuoyunda konuşulanların hepsi yalan çıktı.

Son dönemde çağrı merkezinden 150-200 kişinin işten çıkarıldığına ve bunun da Belediye Başkanlığının kirasını fahiş oranda artırdığına dair çıkarılan dedikodular hem şirket yetkilileri hem de Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından yalanlandı.

Şirket yetkilileri, genel anlamda tüm Türkiye’de ki çağrı merkezlerinde olduğu gibi küçülmeye gittiklerini bu bağlamda da Gümüşhane’de bulunan Doğan Çağrı Merkezinden son 2 ayda eğitim grubu da dahil olmak üzere performans kriterleri baz alınarak 400’ün üzerinde kişinin çalıştığı kurumdan yaklaşık 50 kişinin işine son verildiğini ifade etti.

Aynı durumun İstanbul’da ki çağrı merkezi için de geçerli olduğunu kaydeden yetkililer, kamuoyunda konuşulduğu gibi bir durumun söz konusu olmadığı ifade edildi.

Öte yandan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de çağrı merkezi hakkında çıkarılan “Belediye yüksek kira istediği için kapatılacağı, bunun için işten çıkarmaların yoğun olduğu” söylentilerinin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

“2007 YILINDA 15 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI”

Gümüşhane Belediyesi ile Mozaik İletişim A.Ş arasında 2007 yılı Temmuz ayında 15 yıl süreyle imzalanan kira sözleşmesinin hükümlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan devam ettiğini vurgulayan Çimen, “Ne var ki yapılan sözleşmede “kiralama bitim süresi sonrası arsa üzerine yapılan bütün müştemilat belediyeye kalacaktır” hükmü yer almaktadır. Yapılan asılsız söylentiler ilimizdeki iş istihdamını artıran ve ekonomisine ciddi kaynak sağlayan güzide işletmeyi ve Belediyemizi yaralamaya yönelik hamlelerdir. Yaptığımız görüşmelerde; şirket yetkilileri, işletmelerinde yoğun bir işten çıkartmanın ve Çağrı Merkezi’nin kapatılmasının söz konusu olmadığını, şimdiye kadar Gümüşhane’de işten çıkarılan kişi sayısında bir yoğunluk olmadığını rutin sayıda tutulduğunu bunun da şirketlerinin iç işleyişi ve disipline edilmesi ile ilgili olduğunu söylemektedir. Bu konuyla ilgili çıkarılan tüm söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna duyurulur.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER