Çalık Gümüşhane Üniversitesine atandı

Türkiye’nin yaşayan önemli siyaset bilimcilerinden Gümüşhaneli hemşerimiz Dr. Mustafa Çalık, Gümüşhane Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atandı.

Çalık Gümüşhane Üniversitesine atandı

Türkiye’nin yaşayan önemli siyaset bilimcilerinden Gümüşhaneli hemşerimiz Dr. Mustafa Çalık, Gümüşhane Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atandı.

2019 yılında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı ve Tarih Ana Bilim Dalı yüksek lisans öğrencilerine ders vermeye başlayan Çalık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı doktor öğretim üyesi kadrosuna atandı.

Yapılan atama hakkında bilgiler veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Yılmaz, “Geçmişten günümüze Türkiye’de ve dünyada siyaset bilimine dair temel konu ve kavramlardaki bakış açılarındaki değişimleri anlatacak olan, bugüne kadar siyaset bilimi alanında önemli yayınlar yapmış, yüzlerce konferans vermiş, yazılı ve görsel basında pek çok mülakatı yayınlanmış bir isim olan Dr. Mustafa Çalık’ın vereceği dersler öğrencilerimiz için ufuk açıcı şekilde faydalı olacaktır. Lisans, tezli ve tezsiz yüksek lisans ve doktora programları ile farklı seviyelerde nitelikli eğitim veren Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümümüz, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Çalık’ın da kadrosuna katılması ile öğrencilerine hem Türkiye hem de dünya siyasi tarihinden güncel siyasi gelişmelere, teori ve pratiğe dair önemli kazanımlar sağlamaya devam edecek. Üniversitemizin akademik kalitesini de artıracağına inandığımız hocamıza üniversitemizde bulunmasından dolayı teşekkür ediyor, yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

Gümüşhaneli olan Dr. Mustafa Çalık, 2020-2021 öğretim yılı bahar dönemi itibariyle üniversitemizde ders vermeye başlayacak. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde derslere başlayacak olan Çalık’ın Türk siyasal hayatı, Türk modernleşmesi, Türkiye’nin toplumsal yapısı gibi pek çok özel alanda önemli çalışmaları bulunmakta.

Dr. Mustafa Çalık’ın Gümüşhane Ünivertesitesi kadrosuna dahil olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Hem akademik kariyeri hem de bürokrasi geçmişi ile Türkiye’de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında önemli çalışmalara imza atmış, ülkemizin siyaset ve bürokrasi alanında çok önemli bir bilgi birikimine sahip olan Dr. Mustafa Çalık hocamız, bundan böyle üniversitemizde ders vermeye başlayacak. Hocamızın aramızda bulunmasından ve birikimlerini lisans ve lisansüstü düzeyde üniversitemiz öğrencilerine aktaracak olmasından dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz. 2019 yılında hocamızı üniversitemize davet etmiş ve engin bilgilerinden faydalanmıştık. Kendisi de yüksek lisans öğrencilerimize Türk tarihi ve siyasi gelişmeleri hakkında dersler vermişti. Daha sonrasında da zaman zaman böyle hoş sohbetler yapma fırsatı bularak, hocamızın tecrübelerinden istifade etmiştik. Hocamızın birikimlerinden ve rehberliğinden öğrencilerimizin daha fazla faydalanmasını diliyoruz. Dr. Çalık hocamız, uzun yıllar Türkiye’nin en önemli yayınlarından biri olan ‘Türkiye Günlüğü’ dergisinde siyasal ve sosyal bilimler alanında çalışmalarını paylaşmıştır. Türk bilim dünyasının önemli bir ismi olan Çalık’ın, bu anlamda tecrübelerini öğrencilerimize de fazlasıyla aktaracağını düşünüyorum. Böylelikle kendisi üniversitemize; tecrübesi, disiplinlerarası bilgi birikimi, farklı ve nitelikli akademik bakış açısıyla önemli katkılar sağlayacaktır. Çalık hocamız, bir Gümüşhaneli olarak hem ilimize hem de üniversitemize ahde vefasını her ortamda göstermiştir.  Hocamızın üniversitemizde vereceği derslerin başta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz olmak üzere üniversitemiz için de katma değerli bir dönüşüm yaratacağına inanıyorum. Hocamızın üniversitemiz ailesine katılmasından ve aramızda bulunmasından dolayı büyük mutluluk duyduğumu bir kez daha ifade etmek isterim. Yeni görevinin kendisine, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2021, 16:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
fatih
fatih - 3 yıl Önce

hayırlı olsun kendi memleketimizin insanı sonucta

Yusuf Sadık
Yusuf Sadık - 3 yıl Önce

Mustafa çalık 1968 Gümüşhane Lisesi Orta 1. sınıf ta öğrencim olmuştur. VE o yıl İftihar listesine adını yazdırmıştır. 1968CUMHURİYET BAYRAMI Pazar gününe denk gelmişti.Bir gün önce Cuartesi günü öğlene kadar ders yaptık Saat 13.00 civarında bayrak merasiminde yapacağım BAYRAMA KATILIN çağrısı nı içeren konuşmayı . özendirir diye öğrencilere yaptırmayı yeğledim. Orta birinci sınıf Öğrencilerinden Mustafa Çalık Ve Bahadır Turhanı çağırdım..
Önceden haberi olmayan Çalık. "Değilmi Arkadaşlar abiler. Üç türlü yönetim şekli vardır. Mutlakıyet,Meşrutiyet.CUmhurşiyet. Yarın Bayram Köylerimize gitmeyerek bayrama katılalı"m demezmi. Lise öğrencileri varken bu konuşmayı yapan küçük Mustafa Dikkatimizi, çekti Ve bugünkü konuma geleceğininmde ip uçlarını verdi Ben Kutluyorum Ve en kıs a zamanda da ziyaret edeceğiz. Yusuf sadık 965-971 Lise yöneticisi.

E.Sami
E.Sami - 3 yıl Önce

Ilimiz için mukkemmel bir karar oldu. Bundan boyle Gumushane icin elinden geleni yapar. Mustafa hocama gorevinden basarilar dilerim. Ogrencileri kendisinin engin bilgilerinden faydalanma sansini yakalamis durumdalar bu buyuk firdati degerlendirirler insAllah.

Bekir KARAKOÇ
Bekir KARAKOÇ - 3 yıl Önce

Çok değerli arkadaşım bilgi birikimiyle, donanımıyla, kişilik ve karakteriyle hep gururumuz olmuştur. Görüşleriyle gençlerimize yol gösterip yön verecektir. Memnuniyetimi belirtiyor, hayırlı olması temennisiyle selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum.

Baki Turan Tuncel
Baki Turan Tuncel - 3 yıl Önce

Değerli üstat Mustafa Çalık abimi yakından tanıyan bir aile yakını olarak kendimi çok şanslı hissediyorum.İlkokul 5.sınıftan itibaren aile dostları olduğumuz için zamanım yanlarında geçmiştir.Kendilerinden çok şeyler öğrenmişimdir.Kendisini tebrik ediyorum.Üniversitimize çok değerler katacağından eminim.Yolu açık olsun.

SIRADAKİ HABER