Cam terasta bundan sonra ‘Ardasa Siron Kebabı’ yenilecek

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde ziyaretçi rekoru kıran Torul Kalesi Cam Seyir Terasında bulunan Tuğrulbey Otağında ‘Ardasa Siron Kebabı’ tanıtımı yapıldı.

Cam terasta bundan sonra ‘Ardasa Siron Kebabı’ yenilecek

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde ziyaretçi rekoru kıran Torul Kalesi Cam Seyir Terasında bulunan Tuğrulbey Otağında ‘Ardasa Siron Kebabı’ tanıtımı yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu genç girişimci Hüseyin Kalaycı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında tüm marka tescilleri yapılan ürünle ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

“İnsanlar sironu biliyorlar ama siron sadece kahvaltılık olarak ya da başlangıç menülerine girebiliyordu”

Burada Torul Kaymakamı Hasan Hüseyin Alparslan, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ve kurum müdürlerine sunum yapan Kalaycı, Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra 4 yıl bir bankada çalıştığını, bu görevinden ayrıldıktan sonra Bodrum’da restoran işlettiğini anlatan Kalaycı, “Evde kebap yaparken aklıma nasıl bir forma sokabilirim, nasıl bir sunum yapabilirim diye bir fikir geldi. Şöyle bir eksikliği gördüm. Gümüşhane’mizin gezilecek çok güzel doğal güzellikleri var ama yemek olarak bir eksiğimiz vardı. Yani gelen misafirlerimize ne yiyelim sorumuza bir cevap bulamıyorduk.  Ne yiyelim, neyi meşhur Gümüşhane’nin diye. İnsanlar sironu biliyorlar ama siron sadece kahvaltılık olarak ya da başlangıç menülerine girebiliyordu. Ben de açıkçası bunu düşünerekten nasıl bir yemek yapabilirim diyerek kendimi amatörce evde hazırladım. Daha sonra bunu geliştirerek 2 yıl önce patentine başvurarak bu süreç devam etti” dedi.

“Amacım Gümüşhane’ye bir katkı sağlamak”

Kalaycı, 2 yıl önce dönemin Valisi Okay Memiş ve kurum amirlerine bu konuda sunum yaptığını da hatırlatarak, şunları söyledi: “Hem tadımını yaptırdım hem de bununla alakalı projemi anlattım. O süreçte biraz sekteye uğradı. Bnim bankada çalışıyor olmam nedeniyle çokta zaman ayıramadım. Ama bu sene tekrar farklı bir formda daha da geliştirerek marka tescilini de Ardasa Siron Kebabı şeklinde yaparak bu süreç gelişti. Bundaki amacım Gümüşhane’ye bir katkı sağlamak. Turizmin 3 sac ayağı var. Gezilecek görülecek yerler, konaklama ve lezzet kısmı. Artık turizm yöresel lezzet üzerine gelişiyor. Üniversitelerde yöresel lezzetlerin sunumu ile ilgili yeni bölümler açılıyor. Çok ciddi bir potansiyel var lezzet turizminde. Güneydoğu’da, Doğu Anadolu’da ve iç Anadolu bölgesinde farklı ürünler mevcut ama Gümüşhane’mizde bir eksik vardı bu konuda. İnşallah siron kebabı ve yanında farklı bir lezzeti de getirerek Gümüşhane’mizde ciddi bir gastronomi turizmini sağlamak istiyoruz. Bunu yaparken temel amacım buydu. Gümüşhane’nin ve Torul’un sahiplenmesi çok önemli. Çünkü bizim bir eksikliğimizdi bu. İnsanlar Torul’a gelip terasa çıkmışken siron kebabı yemesi veya bunu yemek için gelip farklı yerler ziyaret etmesi farklı destinasyonlar oluşturması. Buna hizmet ederse bu ürün ben çok mutlu olacağım.”

Kalaycı, yaptığı sunumdan sonra katılımcılara “Ardasa Siron Kebabını” ikram etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2018, 22:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin KALAYCI
Hüseyin KALAYCI - 5 yıl Önce

Bir Memleket sevdalısı olarak tüm hemşehrilerimizin sahip çıkması dileğiyle..

Önder aslan
Önder aslan - 5 yıl Önce

Kardeşim çıkmış olduğun bu yolda başarılarının devamını diliyorum. Senin gibi genç girişimcilerimizn projeleri sayesinde şehrimiz ülke çapında daha iyi bir tanıtıma sahip olacaktır.

SIRADAKİ HABER