Canlı ve Özdamar'a Koza Tepkisi

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, Mastra Altın madeninin ömrünü tamamlamasına çok kısa bir süre olduğu gerçeğinin göz ardı edilerek kamuoyunda ‘hükümet tarafından kapatılıyor’ algısı oluşturulmak istendiğini söyledi.

Canlı ve Özdamar'a Koza Tepkisi
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, Mastra Altın madeninin ömrünü tamamlamasına çok kısa bir süre olduğu gerçeğinin göz ardı edilerek kamuoyunda ‘hükümet tarafından kapatılıyor’ algısı oluşturulmak istendiğini söyledi.

Geçmişte nasıl maden işçilerinin yanında yer aldılarsa bundan sonraki süreçte de yine onların en büyük destekçisi olacaklarını ifade eden Gündüz, Koza Altın İşletmelerinin Gümüşhane’deki Mastra Altın Madenindeki faaliyetlerini Şubat ayı sonunda durduracağını açıklamasının ardından Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar’ın basında yer alan demeçlerinin basit ve ucuz siyasi hesaplar olduğunu söyledi.

Gündüz, “Bu arkadaşlarımız 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde oy devşirme politikası içinde bulunduklarını ifşa etmişlerdir. Tesisin üretime geçtiği gün itibariyle, cevher rezervlerinin tükendiği gün bu işletmenin faaliyetlerini durduracağını bilmiyorlar mı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

“TESİSİN AÇILMAMASI İÇİN MÜCADELE EDENLER BUGÜN TEPKİ GÖSTERİYOR”

Koza Altın işletmelerinin kuruluş aşamasından bugüne kadar CHP zihniyeti ve İl Başkanı Atilla Sait Özdamar’ın tesisin açılmaması için var gücü ile mücadele ettiğini savunan Gündüz, “CHP zihniyeti ve CHP Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar bugün nasıl oluyor da madenin kapanmasına tepki gösterebiliyor. Gezi olayları sırasında İstanbul Kadıköy’de bir duvara ‘’Zulüm 1453'te başladı’’ diye yazı yazan, Konstantinie'yi İstanbul yapan ecdadını zulmeden olarak görenlerin, bu ülkeye ve bir Osmanlı şehri olan Gümüşhanemize verebileceği hiç birşey yoktur.” diye konuştu.

“HÜKÜMET TARAFINDAN KAPATILIYOR ALGISI OLUŞTURUYORLAR”

Gümüşhane’de Koza Altın madeninde çalışan işçileri ve yakınlarının üzerinde oluşturulmak istenen etkinin milli irade hırsızlığının ve yolsuzluğunun temelini oluşturduğunu belirten Gündüz, “Koza Altın işletmelerinin ilimizde faaliyet göstermesinde ana etken olan AK Parti iktidarının, tesisin ömrünü tamamlamasına çok kısa bir süre olduğu gerçeği göz ardı edilerek hükümet tarafından kapatılıyor algısı oluşturulmak istenmektedir. Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar yapmış oldukları açıklamalar sonucunda Koza Altın işletmeleri üzerinden basit ve ucuz siyasi hesaplar yaptıklarını, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde oy devşirme politikası içinde bulunduklarını ifşa etmişlerdir. Tesisin üretime geçtiği gün itibariyle, cevher rezervlerinin tükendiği gün bu işletmenin faaliyetlerini durduracağını bilmiyorlar mı?” dedi.

“YENİ İSTİHDAMLAR 3 BİN KİŞİYİ GEÇECEK”

Maden kaynaklarının zenginliği kadar, rezerv ve sondaj çalışmalarının olumlu sonuç vermesi tarihi maden şehri Gümüşhane’yi yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi konumuna getirdiğini, Gümüşhane'de 17 büyük firmanın önemli ölçüde yatırımlarını devam ettirdiğini belirten Gündüz, “Sadece Mastra yöresinde sağlanan istihdam 600 kişiye yakın olup, buna eski Gümüşhane, Mescitli yöresi, Karamustafa köyü Midi Mahallesi, Torul ilçesi Kalkanlı ve Zigana, Kürtün Karadağ ve merkez Arzular bölgesinin de eklenmesiyle rakamın en azından 3 bin kişiyi geçeceğinin garantisini buradan taahhüt ediyoruz.” diye konuştu.
 
“İŞÇİLERİMİZE GEÇMİŞTE NASIL DESTEK VERDİYSEK YİNE VERECEĞİZ”

Gündüz, Gümüşhane’de üretimine devam eden Koza Altın işletmelerinin, cevher rezervlerinin azaldığını ve tesisin üretim faaliyetlerini yavaşlattığını maden işçileri ve tüm Gümüşhane kamuoyunun bildiğini de belirterek, gelinen noktada geçmişte nasıl maden işçilerinin yanında yer aldılarsa, bundan sonraki süreçte de yine onların en büyük destekçisi olacaklarını söyledi.

“MADEN VARLIKLARIMIZ EN ÖNEMLİ GÜCÜMÜZ”

Maden varlıklarının ülkelerin en önemli ekonomik ve stratejik güçleri olduğunu, bir ülke kalkınmasının başlatılıp sürdürülebileceği gerçek kaynaklar olduğunu kaydeden Gündüz, Türkiye’nin maden cins ve rezervlerinin en zengin olduğu bölgelerden birisinin de Gümüşhane ve civar yöreler olduğu yüzyıllardır bilindiğini söyledi.

“AK İKTİDARLAR DÖNEMİNDE MADEN RUHSATLARI 4 BİNDEN 67’BİNE ULAŞTI”

AK Parti iktidarları döneminde çıkarılan Maden Kanunu ile 2002 yılında maden ruhsatı sayısının 4 bin 401’den 67 bin 726'a ulaştığını dile getiren Gündüz, AK Parti hükümetinin maden sektörüne verdiği destek ile Türkiye ve Gümüşhane’nin yeraltı maden kaynaklarının tekrar üretime başladığını, Gümüşhane'den yapılan ihracatın yer altı zenginliklerinin ekonomiye kazandırılması sonucu en hızlı artan il konumuna yükseldiğini kaydetti.

“AK PARTİ ÇÖZÜM MERCİİDİR”

AK Parti’nin çözüm mercii olduğunun altını çizen Gündüz, “Bizim hareketimizin temelinde her türlü hırsızlık ve yolsuzluk kötüdür. Yola çıkarken yolsuzlukla mücadele, yasaklarla mücadele, yoksullukla mücadele dedik öyle çıktık. En büyük hırsızlık da en büyük yolsuzluk milli irade yolsuzluğudur. Dünyanın en zor ve meşakkatli mesleğini yaparak, yer altı kaynaklarını ülkenin ve şehrimizin hizmetine sunan tüm maden emekçilerinin takipçisi ve her zaman destekçisi olduğumuzu belirtir, bu sürecin halkımız açısından en iyi şekilde neticelenmesinden yana olduğumuzu tüm kamuoyuna deklare ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER