Cansız, Bakan Yardımcısı oldu 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan yardımcılığı görevine 23 Temmuz Cumhurbaşkanı kararnamesi ile hemşehrimiz Mithat Cansız atandı.

Cansız, Bakan Yardımcısı oldu 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan yardımcılığı görevine 23 Temmuz Cumhurbaşkanı kararnamesi ile hemşehrimiz Mithat Cansız atandı.

Resmi Gazete'nin 23 Temmuz tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 2018/36 sayılı kararnamede "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci ve 3'üncü maddeleri uyarınca Mithat CANSIZ atanmıştır" denildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında çok kritik görevlerde bulunan Mithat Cansız, yeni dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yardımclığı görevine getirildi. Bir dönem Türkiye’de madencilik faaliyetlerinin çatı kurumu olan Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGDEM) Genel Müdürü olarak görev yapan Gümüşhaneli hemşerimiz Mithat Cansız'a yeni görevinde başarılar dileriz. 

Mithat Cansız Kimdir?

Mithat Cansız, 1973 tarihinde Gümüşhane Şiran Bahçeli köyünde doğdu. 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile İşletme Bölümlerinden (Çift Anadal) mezun oldu. Lisansüstü eğitimini, 2003 yılında Almanya Münih Üniversitesi Uluslararası İşletme (MBA) bölümünde tamamladı. 2001-2007 yılları arasında Almanya'da Siemens AG Finansal Kontrol Bölümünde Finansal Kontrol Uzmanı olarak çalıştıktan sonra, yoğun olarak Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren bir Türk-Alman ortaklığı alt yapı firmasında İş Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı. 2007-2010 yılları arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı bünyesinde Baş Proje Direktörlüğü pozisyonunda çalıştı. 2010-2016 yıllarında Turkish Petroleum International Company (TPIC) Yönetim Kurulu Üyeliği, TPIC Genel Müdürlüğü, TPIC Yönetim Kurulu Başkanlığı, TP Petrol Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bu görevlerinin yanı sıra ülkemizi uluslararası iş arenasında temsil eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde yer alan Türkiye-Brezilya İş Konseyinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye-Kolombiya İş Konseyinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve son olarak Türkiye-lrak İş Konseyinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2018, 20:07

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yavuz Selim
Yavuz Selim - 4 yıl Önce

Ben Trabzon Dernekpazarı lı olduğunu biliyorum.

SIRADAKİ HABER