Çember Daralıyor

Kışı bölgede geçiren örgüt mensuplarının eylem arayışında olduğu belirlendi

Çember Daralıyor
ÇANTALARDAN NELER ÇIKTI
 
Genelkurmay Başkanlığı, Gümüşhane'de Jandarma'nın ateş açtığı 3 PKK militanının araziye kaçtığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Önemli yurtiçi olaylar" hakkında bilgi verildi. Açıklamaya göre, Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı tarafından Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi Günyüzü Köyü'nde saat 22.30'da icra edilen operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist tespit edildi ve Jandarma unsurları tarafından açılan ateş üzerine bölücü terör örgütü militanları kaçtı. Havanın aydınlanmasının ardından bölgede yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti sonucunda, üç sırt çantası içerisinde, 59 adet 5.56 mm çap fişek, bir dolu tabanca şarjörü, 15 adet 9 mm tabanca fişeği, 6 adet 7,62 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet elektrikli fünye, bir adet dijital kol saati ile hazırlanmış düzenek, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif cins ve miktarda malzeme ile bir miktar erzak ele geçirildi.

KIŞI BÖLGEDE GEÇİRMİŞLER
 
Açılan ateş sonucu kaçan teröristlerin kışı bölgede geçirdiği ve bölgedeki askere ve polise yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu belirlendi. Kaçan teröristlerin izini süren Gümüşhane Jandarma Komutanlığı’na bağlı timlere,  Giresun ve Trabzon Jandarma Komutanlığı’na bağlı timler de destek veriyor. Üç kentin birliği karşılıklı olarak teröristlerin çemberi daraltarak birbirine yaklaştığı öğrenildi. Bölgedeki teröristlerin 4 grubu ayrıldığı ileri sürüldü.


4 GRUBU AYRILMIŞLAR
 
Jandarmanın açtığı ateş sonucu kaçan teröristlerin kışı bölgede geçirdiği ve bölgede askere ve polise yönelik eylem arayışı  içerisinde olduğu belirlendi. Sıcak temasın ardından kaçan teröristlerin izini süren Gümüşhane Jandarma Komutanlığı’na bağlı timlere,  Giresun ve Trabzon Jandarma Komutanlığı’na bağlı timler de destek veriyor. Üç ilin jandarma birliği karşılıklı olarak teröristlerin bulunduğu çemberi daraltarak birbirine yaklaşıyor.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2015, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER