Cemiyetin ilk konukları Damla Gönüllüleri oldu

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti’nin Atatürk Caddesi Halk Bankası üzerinde açtığı yeni bürosunun ilk ziyaretçileri Damla Projesi Gümüşhane gönüllüleri oldu.

Cemiyetin ilk konukları Damla Gönüllüleri oldu

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti’nin Atatürk Caddesi Halk Bankası üzerinde açtığı yeni bürosunun ilk ziyaretçileri Damla Projesi Gümüşhane gönüllüleri oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan ve gönüllük esasına dayanan Damla projesinin Gümüşhane raportörü Zeynep Erdoğan, gönüllüler Kamil Kayabay, Erkan Orhan ve Kadem Zencirkıran, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti yönetimini yeni faaliyete geçen binalarında ziyaret etti.

İnsan odaklı çalışmalarıyla ve yaptıkları iyiliklerle Gümüşhane’de gönülleri fetheden Damla projesi hakkında Cemiyetin yönetim kurulu üyelerine faaliyetleri hakkında bilgi veren Gümüşhane raportörü Zeynep Erdoğan, Gümüşhane’de 120’nin üzerinde Damla Gönüllüsü olduğunu belirterek kendilerinin de Gümüşhane Üniversitesinde öğrenci olduklarını hatırlattı.

Gümüşhane’de 2017 yılından beri faaliyet gösterdiklerini ve bu kapsamda bugüne kadar çok sayıda etkinlik düzenlediklerini kaydeden Erdoğan, Lise öğrencilerine yönelik Damla Grubunu da Türkiye’de ilk defa Gümüşhane’de kurarak faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 2014 yılından itibaren “Damla Projesi” adıyla devam eden gönüllülük faaliyetlerinin Eylül 2016’dan sonra Damla gönüllüleri tarafından Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği’nin (UDG) de kurulmasıyla bir gönüllü hareketine dönüştüğünü kaydeden Erdoğan, “Uluslararası Damla Gönüllülük Hareketi olarak, “insanlığın ihtiyacı olan merhametli gönüller inşa etmek” amacıyla yola çıktık. Bu yolda bizler, kalbimizin ulaşmadığı tek bir ülke, tek bir il, tek bir köy, tek bir okul ve tek bir canlı bırakmamak, geleceğin mimarları olan gençlerle daha iyi bir dünyaya ışık tutmak için çabalıyoruz” dedi.

Damla projesi hakkında bilgi veren Erdoğan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla Projesi, gönüllülük esaslı olup insan odaklı bir çalışmadır. Proje kapsamında gidilen illerde dezavantajlı aile, çocuk ve gençlerin hiçbir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi; kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2019, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER