Çetiner öğrencilerle buluştu

Gümüşhane Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından düzenlenen ‘Bir bilene sor’ etkinlik serisinde ünlü klip yönetmeni Caner Çetiner öğrencilerle buluştu. 

Çetiner öğrencilerle buluştu

Gümüşhane Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından düzenlenen ‘Bir bilene sor’ etkinlik serisinde ünlü klip yönetmeni Caner Çetiner öğrencilerle buluştu. 

İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen söyleşi programının açılış konuşmasını yapan kulüp akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Burak Türten, daha önce kulüp kapsamında düzenlenen etkinliklerde deneyimli birçok belgesel sinemacıları ve belgesel film yönetmenlerini ağırladıklarını ifade ederek, bu kez yeni jenerasyonun yetiştirdiği, sıradışı işleriyle dikkat çeken ve dünya devi markaların reklam filmi yönetmenliğini yapan bir ismi ağırladıklarını söyledi. 

“Korkmadan, Çekinmeden, Durmadan Çekin”

Yönetmenliğin kişinin kendisi karar verdiği anda başladığını, öğrenim sürecinin ömür boyunca sürdüğünü söyleyen ünlü yönetmen Caner Çetiner, sektörün her aşamasında olabildiğince dirayetli ve güçlü olunması gerektiğinin altını çizdi. 

Çetiner, “Kamerayı ilk elime aldığımda çok kötü ve çirkin şeyler çektim ama onlar bugün çektiğim tüm görüntülerin temeli, o yüzden kimseden çekinmeden, durmadan çekmeye devam edin” dedi. 

Sürekli yenilenen, değişen bir sektörün içerisinde olduğumuzu ve yok olmamak için gelişmelerin önceden görülmesi gerektiğini söyleyen Çetiner, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak onlara tavsiyelerde bulundu. 

“Gerçekten Zirvedeymişim Gibi Hissettim”

Söyleşi esnasında üniversitenin konumu hakkında esprili söylemlerde bulunan Çetiner, öğrencilere “Montlardan kurtulsak mı? Baya zirvedeymişim gibi hissettirdiniz” ifadelerini kullandı. 

Hangi işi yapılırsa yapılsın önemseyerek ve severek yapılması gerektiğini söyleyen Çetiner, program sonunda etkinlik ve İletişim Fakültesi hakkındaki görüşlerini, “Buradaki öğrenciler çok şanslı çünkü fakültenin olanak sağladığı birçok alanlar var. Okulun dağda olmasından hoşlandım gerçekten zirvedeymişim hissi verdi” ifadeleri ile anlattı. 

Etkinlik sonunda Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten tarafından kendisine “Katılım ve Teşekkür Belgesi” verilen Çetiner, programın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Caner Çetiner Kimdir?

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Caner Çetiner, sinema, belgesel, reklam, müzik klibi ve medya sanatları alanlarında üretim yapıyor. Ürettiği içeriklerde sade, yalın ve direkt seyirciye hitap eden bir dil kullanan, ulusal ve uluslararası birçok ödüle sahip olan Çetiner, ‘kadına karşı şiddetin’ önlenmesini hedef alan reklam kampanyası kapsamında İsviçre televizyonlarında 6 ay süre ile yayınlanan “Kütük” isimli kısa filmin yönetmenliğini yaptı. 

Haber: Semanur Demir
 

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2019, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER