Cevat Aygün Güven Tazeledi

Türk Kızılay’ı Gümüşhane Şubesi Olağan Genel Kurulu’nu Yaptı.

Cevat Aygün Güven Tazeledi
Türk Kızılay’ı Gümüşhane Şubesi Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü saat: 13:00 ‘da  Şube Başkanlığı Binası  toplantı salonunda yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul gündem maddeleri ibrası ile devam etti. Genel Kurula Divan Başkanlığına Turan Tuğlu, Başkan Yardımcılıklarına  Nazmi Araz,  Sekreterliğe  Zeki Kaya, Katip üyeliğe ise Yılmaz Şahin, Salim Aktürk seçilmesiyle devam edildi.

Tek liste ile yapılan olağan genel kurulda Derneğin faaliyeti hakkında bir konuşma yapan Başkan Cevat Aygün, Türk Kızılay’ı Gümüşhane  Şubesi’nin önemli çalışmalarda bulunduğuna vurgu yaparak, “2013 Şubat ayından bu güne kadar yönetim kurulunda başarıyla görevlerini sürdüren yönetim ve denetim kurulu üyelerine teşekkür eder, yeni seçilecek olan yönetim kurulu üyelerine de şimdiden çalışmalarında başarılar dilerim. Türk Kızılay’ı 1868 yılından bugüne kadar 148 yıldır her nerede görülür ise, hiçbir ayırım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insan hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı saygıyı, sürekli barışı getirmeye uğraşmaktadır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin savaşın en kızgın anında insancılığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Türk Kızılay’ı; tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tabi, kar amacı gütmeyen, yardım hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur. Şubemiz kuruluşundan  bugüne kadar faaliyetlerini siz yardım severlerle yürüttüğü, halkımızın yardımlarıyla vücut bulmuştur” ifadelerine yer verdi.

KIZILAY GÜMÜŞHANE  ŞUBESİ 2016- 2017- 2018 YILLARI EYLEM PLANINI AÇIKLADI

“GÜMÜŞHANE ‘YE  BİR ÖĞRENCİ EVİ DAHA YAPACAĞIZ”

Türk Kızılay’ı Gümüşhane Şubesi Olağan Genel Kurulu toplantısında konuşma yapan Şube Başkanı Cevat Aygün, 2016- 2017- 2018 yılları eylem planını açıkladı. Aygün, “Şubemiz sorumluluk bölgesi içerisinde 2016 yılında şubemize çeşitli gönüllülük kazanmamı hızlandırmak, ilköğretim okullarında Kızılay’ı anlatarak gönüllülük faaliyetlerini artırmak. Afet dönemlerinde afete hazırlık çalışmalarını geliştirmek, afete müdahale ve sosyal Hizmetleri gibi faaliyetlerin koordinasyonunu  sağlamak. Bölgemizdeki herhangi bir afet anında Şubemizin İlimiz ve civarında üzerine düşen görevlerin programlarını hazırlamak en önde gelen görevlerimizdendir. Kızılay amaçları doğrultusunda faaliyet göstermek, ilkelerini yayarak bölgede Kızılay’ın tanıtımını çeşitli yayın araçlarıyla topluma iletmek ve Kızılay’ın kara gün dostu olduğunu, ihtiyaç sahiplerinin daima yanında olduğunu göstermek ilkelerimiz olmuştur ve olmaya devam edecektir. Gönüllü kadın kollarının faaliyetlerini desteklemek, gelişmesine gayret etmek, Gençlik kollarına yardımcı olup sosyal faaliyetlerine destek olmak ve Kızılay’ı gençliğe, okullarda öğretmek ve aşılama faaliyetlerini hızlandırmak, Kızılay’ın faydalarını ve görevlerini anlatmak, okullarda Kızılay’ın kollarını güçlendirmek İlköğretim okullarında kardeş kulübü faaliyetlerine yardımcı olmak Kızılay faaliyetlerini hızlandırmaktır. Şubemizin bugüne kadar ki faaliyetleri içerisinde kendi imkanlarımız ile yaptırmış olduğumuz Kızılay Kan Alma Merkezi ve Pansiyon  Binası  inşaatını kendi Şube imkanlarımız ile tamamlayarak 2014-2015 yılı öğretim döneminde işletmeye  açılmıştır. 2016-2017ve2018 yılları eylem planımız ise Gümüşhane Defterdarlığı’na müracaatımızın olumlu sonuçlanmasından sonra en kısa zamanda bir öğrenci evi daha yapacağımızı tüm üyelerimize ve halkımıza şimdiden müjdeliyorum.

Hizmetlerimiz her yönde devam edecektir. Kongremizin, yapacağımız eylem planlarımızın camiamıza ve insanlık alemine hayırlara vesile olması dileğiyle saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Cevat Aygün listesi yeniden seçilmiş oldu. Şube Yeni yönetim kurulu asil üyeliklerine; Cevat Aygün, Hüsnü Kemal Hazır, Yusuf Erdem, Hasbi Yılmaz Şahinöz, Ahmet Emin Özdener seçildi. Şube Denetçisi asil üyeliklerine; Aydın Salantur Genel Merkez Genel Kurul Asil Üyeliklerine ise Hüsnü Kemal Hazır, Yılmaz Şahin seçildiler. Dilek ve temenniler ile genel kurul sona ererken, Cevat Aygün bu genel kurulda da güven tazelemiş oldu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER