Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Gümüşhane'de

Bakan Güllüce, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen'e kentsel dönüşüm için destek sözü verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Gümüşhane'de
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’nin gelişmesini engelleyen ülkelere seslenerek, “Bizim ayağımızda çarık yokken bizi dize getiremediniz, şimdi de dize getiremezsiniz” dedi.

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere dün akşam Gümüşhane’ye gelen Bakan Güllüce, bugün ki programına Gümüşhane Valiliğini ziyaret ederek başladı.

Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Dr. Yusuf Mayda’dan şehirle ilgili brifing alan Bakan Güllüce, Gümüşhane’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Burada kendisine dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarası plaketi ve yöresel pestil-köme hediye edilen Bakan Güllüce daha sonra partisi tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, 22. Dönem Milletvekili Sabri Varan, İl Başkanı Hakkı Gündüz, Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen ve partililerle buluşan Bakan Güllüce, önemli açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

“SİZ HİÇ TELEVİZYONLARDA TÜRKİYE’DE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN BİR SİYASİYLE MUHATAP OLUYOR MUSUNUZ?”

Türkiye’de 2023 yılı hedeflerinin ortaya konulup projelerin konuşulmasına karşın birilerinin de “Başbakanın anası” şeklinde ifadeler kullandığını belirten Bakan Güllüce, “Böyle bir siyaset olabilir mi? Başbakanı bırak hiçkimsenin anasına hiçkimsenin bir şey dememesi lazım. Ayıp birşeydir bu. Bu ülkede seviye bu kadar düştü. Siz hiç televizyonlarda Türkiye’de ne yapacağını söyleyen bir siyasiyle muhatap oluyor musunuz? Sadece çamur atmak, karşı tarafa hakaret etmek ve kötülemek. Onlar ‘Ben gelince boğaz köprüsünü engelleyeceğim, havaalanını yaptırtmayacağım’ diyor. Projesi projeleri engellemek olan bir siyasetin bu ülkeye ne kadar hayrı olur, bunu siz değerlendirin.” dedi.

İSTANBUL’A YAPILACAK YENİ HAVAALANININ TEMELİ NİSAN AYINDA ATILACAK

İstanbul’da yapılacak olan dünyanın en büyük havaalanının temelinin Nisan ayı içerisinde atılmasının planlandığını belirten Bakan Güllüce, “Dünyanın en büyük havaalanı diyoruz. Türkiye’de yaşayan her Türk vatandaşının göğsünü gere gere ‘oh be dünyanın en büyük havaalanı benim vatan topraklarımda olacak’ diye sevinmesi gerekmiyor mu? Dünyada en güzel vatan toprağı üzerindeyiz. Bu vatanı bize bırakanları milyarlarca kez dua ediyoruz. Havaalanı için hazırlanan ve Bakanlığımız tarafından 15 gün askıda tutulan ÇED raporunu mahkeme 10 gün durmadı diye iptal etti. Birileri nerdeyse sevinip, tamzara barı oynayacak.” diye konuştu.

“BUNLAR GAZOZLA TRAŞ OLUNAN İSTANBUL’A DÖNMEK İSTİYORLAR”

Bir siyasetçinin “İstanbul’a geldiğimizde ilk işimiz havaalanını durdurmak olacak” sözlerini de eleştiren Bakan Güllüce, aynı siyasilerin “İstanbul’u eski İstanbul yapacağız” sözlerine de atıfta bulunarak, “Bir zamanlarda İstanbul’da içme suyu olmadığı için gazozla traş oluyorlardı. Bunlar gazozla traş olunan bir İstanbul’a dönüştürecekler, bizde İstanbul’a üçüncü köprüyü, kanalı, havaalanını yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“AYAĞIMIZDA ÇARIK YOKKEN BİZİ DİZE GETİREMEDİNİZ, ŞİMDİ DE GETİREMEZSİNİZ”

Konuşmasının bir bölümünde dünyada Türkiye’nin gelişmemizi engelleyen ülkelere seslenen Bakan Güllüce, şunları söyledi: “Bizim ayağımızda çarık yokken bizi dize getiremediniz, biz 76 milyonuz, kendi teknolojisini yapan bir ülke olduk, kendi mühendislerimiz var, profesörlerimiz, gençlerimiz var, Anadolu mayamız var bizi dize getiremezsiniz. Bu ruhla herkes çalışmalı. Daha fazla gayret, çalışma, üretim ve biz bu milleti uçurmalıyız.”

“MEMUR MAAŞLARI İÇİN ARANAN PARANIN 5 KATI GÜMÜŞHANE’YE YATIRIM OLARAK GELDİ”

Türkiye’de bir dönem kapı kapı dolanarak memur maaşını ödemek için aranan 500 milyon doların 5 katını AK Parti’nin iktidarları döneminde Gümüşhane’ye hizmet olarak getirdiğini kaydeden Bakan Güllüce, “Bu millet hizmeti yeterince almadı. Bunlar bile az daha çok olmalı. Ekonomi geliştikçe biz Anadolu’yu, Türkiye’nin omurgası olan bu şehirlerimizi daha güzelleştiririzin, dünya standartlarında en iyi noktasına getirmenin çabasındayız. Bizim derdimiz milletin derdini çözmektir. Biz bu konuda dertliyiz.” dedi.

Kendisi de eski bir Belediye Başkanı olan Bakan Güllüce, AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen’e seçildikten sonra kentsel dönüşüm projeleri için destek sözü verdi.

GAZETECİLERE PİDE VE EKMEK İKRAMI

Bakan Güllüce, buradaki programının ardından esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Güllüce, girdiği bir fırında pişen tam buğday ekmeği ve pideyi gazetecilere ikram etti.

Bakan Güllüce, esnaf ziyaretlerinin ardından Bayburt’a hareket etti.
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER