CHP 91 Yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, partisinin kuruluşunun 91.yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

CHP 91 Yaşında
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, partisinin kuruluşunun 91.yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Kuruluş yıl dönümüne coşku ile girdiklerini, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim iki eserim var, birisi Cumhuriyet diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisidir’ sözlerinde bahsettiği gibi kendilerinin de onun iki emanetine sonsuza kadar sahip çıkacaklarını belirten Özdamar, “Bu emanetlere 91 yıl boyunca müthiş sataşmalar olmuş, müthiş karalamalar getirmiş olmalarına rağmen Yüce Türk Milleti bu iki değere de sahip çıkmış, kendilerinde ve yaşam tarzlarında bunları benimsemiştir. 91 yıl dile kolay, bu süreçte onlarca parti kurulmuş, onlarca yıl iktidarda kalmışlar ancak ideolojileri cumhuriyetle bağdaşmadığından hepside tarihin tozlu raflarında yerlerini almışlardır.

Dünyada emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi veren ilk parti olmamız ve bu kadroların partimiz bünyesinde bulunması ayrıca bizim övünç kaynağımızdır. Bizler, Anadolu ve Rumeli Müdafi-i hukuk cemiyetlerinin küllerinde doğarak, Halk Fırkası ile kimliğimiz bulmuş ve Misak-ı Milli Sınırları ile tanımlanan yurdumuzun teşkilini sağlamışız. Devletimizin adını da Türkiye Cumhuriyeti olarak tescil ettirmişiz.

Bu gün yaşadığımız büyük sorunlara rağmen hiç kimsenin şüphesi olmasın ki  CHP ve onun neferleri olarak ülkemizin tarihine yakışır ve onun onurunu koruyarak yoksulluğa ve adaletsizliğe son vererek, mutlu, barışsever, kendine güveni olan ve bu ülkede kardeşçe yaşamanın övüncünü taşıyacak nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.

İnsan, mezhep ve kimlik ayırımının son bulacağı, ülkemizde ve dünyada barışın hakim kılınması dileğiyle, başta Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm genel başkanlarımıza tanrıdan rahmet diliyor, yaşayan genel başkanlarımıza da uzun ömürler ve örgütümüzün vefakar   tüm üye ile yönetim organlarına da başarılar diliyorum. Sosyal Demokrasi ve güçlü Türkiye’ye olan inancımızla saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER