CHP Kadın Kollarından Kadına Şiddetle ilgili açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları İl Başkanlıkları Türkiye'de kadına şiddetle ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP Kadın Kollarından Kadına Şiddetle ilgili açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları İl Başkanlıkları Türkiye'de kadına şiddetle ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Belgin Çakır, parti binasında yaptığı açıklamada Türkiye'de kadınların cinsiyetleri nedeniyle ayrımcılığa uğradığını savunarak, “Eğitim olanaklarından yoksun bırakılıyor, erken yaşta evlendiriliyor, aile içi cinsel ve fiziki şiddete maruz kalıyor. Çalışan kadınlar ucuz emek olarak adeta köle gibi çalıştırılırken, yüksek maaşlı işlerde çalışmaları engelleniyor hem kamuda hem özel sektörde yönetici pozisyonlara geçme hakları gasp ediliyor. Ülkemizde kadının durumu böylesine içler acısı durumda iken, tedbir alıp; kadın cinayetleri ve kadına şiddetteki bu utanç verici tabloyu ortadan kaldırmak için görevli olan ve mecliste yasa çıkarma çoğunluğu olan iktidar; bu sorunlarla uğraşmak yerine, din istismarına dönük müftülük nikahı gibi konuları gündeme getirmiştir” dedi.

AK Parti’nin tek başına meclis çoğunluğu ile iktidar olduğu 15 yılda ülkede kadına şiddet ve kadın cinayetlerinde patlama yaşandığını iddia eden Çakır, “Biz AKP'nin kadına bakışını ve toplumda kadını görmek istediği yeri biliyoruz, fakat özellikle AKP'ye oy veren kadın seçmenin ya eğitimsizlik, ya bilinçsizlik, ya da ilgisizlikten bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadığını, bu nedenle de kadına reva görülen bu haller ve bu kötü uygulamaların siyasi sorumlularını fark edemediğini, fark edenlerin de bunu normal bir şey veya adeta kader gibi görüp kabullendiklerini ve bu siyasi bakış açısı ve anlayışa oyları ile destek verdiklerini üzülerek görüyoruz” diye konuştu.

CHP'li kadınlar ve diğer tüm kadınlar olarak Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet yolunda Cumhuriyetin kendilerine sağladığı kazanımlara sahip çıkmak, bu kazanımları çoğaltmak, bu ülkenin özgür ve eşit bireyleri olarak yaşamak istediklerini belirten Çakır, “Bunun da yolu, birlikte ve doğru zeminde mücadele ile olacaktır ve bu mücadelenin tek, en güçlü ve en doğru adresi; Cumhuriyet Halk Partisidir. Tüm kadınlarımızı bu onurlu ve kutsal mücadelede bizlere destek olmaya, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER