CHP ve ADD Atatürk Anıtına buket bıraktı

Geçtiğimiz hafta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak için Anadolu’ya ilk adımı attığı Samsun'da simge haline gelen Atatürk anıtını 2 meczubun yıkmaya teşebbüs etmesinin ardından Gümüşhane’de bu duruma tepki gösterildi.

CHP ve ADD Atatürk Anıtına buket bıraktı

Samsun’un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Atatürk Parkı içerisindeki Onur Anıtı'na 2 kişinin halat bağlayarak çekmeye çalışması tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de kınandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gümüşhane Şubesi üyeleri Gümüşhane Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı önüne gelerek ayrı ayrı basın açıklaması yaparak çirkin saldırıyı kınadı ve anıta buket bıraktı.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basın açıklamasını okuyan CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele başlatmak üzere Anadolu’ya ilk adımı attığı Samsun'da, simge haline gelen Atatürk anıtını yıkmaya dönük olarak yapılan çirkin saldırıyı ve onun aziz hatırasına yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz” dedi. 

Bir insanın hatıralarını silmek için fiziki varlığını yok etmekten çok fazlasının gerektiğini kaydeden Ağaç, “Hele ki bu insan tarihe mâl olmuş Atatürk gibi bir kişiyse. Eğer Mustafa Kemal Atatürk'ün heykellerini yıkıp, fotoğraflarını yakarak, büyük önderimizi bu toplumun hafızasından silebileceğinizi düşünüyorsanız büyük yanılgı içerisindesiniz. Onun ideallerini ve fikirlerini yaşatan, geliştirmek ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak için ne yapılabilir diye kafa patlatan son insanı yok etmeden; Mustafa Kemal Atatürk'ü yok edemezsiniz” diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Gümüşhane Şube Başkanı Arife Eleman ve dernek üyeleri de Atatürk Anıtı’na çiçek bıraktıktan sonra Onur Anıtı’na yapılan saldırının Türkiye’nin onuruna yapılmış olduğunu söyledi.

Onur Anıtı’nın Atatürk’ün bağımsızlık savaşına ilk adım attığı, ulusal kurtuluş savaşını başlattığı yerde olduğunu kaydeden Eleman, “Samsun Onur Anıtı'nda atın ön iki ayağı havadadır ki ulusal uyanış ve şahlanmayı ifade eder sonu zaferle taçlanmış bir şahlanmayı. Bu zafer Türk Milletinin bağımsızlığıdır, Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşudur. Mustafa Kemal Atatürk, Türk Tarihi ve dünya tarihindeki yerini böyle küçük saldırılarla kaybetmez. Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık Savaşçısıdır. Dünya bunu böyle bilir. Ve bu saldırıyı yapanlar inanın siz de bileceksiniz. Gümüşhane Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Onur Anıtı’na yapılan saldırıyı Türkiye Cumhuriyeti’nin onuruna yapılmış olarak addediyor, saldırıyı ve saldırıyı yapanları şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş ve yöneticilerinin de katıldığı program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Samsun’da olayın ardından kısa sürede yakalanan B.F ve C.F isimli kuzenler 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen kanunda belirtilen suçlar kapsamında ifadelerinin alınmasının ardından Samsun Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER