CHP’den terör kınaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Eda Akagün Çubukçu, son dönemde artış gösteren terör olaylarını kınayan bir açıklama yaptı.

CHP’den terör kınaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Eda Akagün Çubukçu, son dönemde artış gösteren terör olaylarını kınayan bir açıklama yaptı.

Açıklamasında ilk olarak terörün bu derece azmasından mevcut iktidarı sorumlu tutarken, hainlerin bu süreçte kontroller gevşetildiğinden dolayı tüm şehirleri silah deposu haline getirdiğini iddia etti.

Dağlıca’da ki hain saldırının bardağı taşıran son damla olduğunu dile getiren Akagün, resmi şehit sayısının 16 olmasına karşın yabancı ajanslarda bu sayının daha fazla olduğunun bildirildiğini belirterek, “Ayrıca kaçırılan askerlerimizin olduğu da belirtilmektedir. Başbakan Davutoğlu, Dağlıca saldırısından 24 saat sonra kameralar önüne geçip ‘özel komando birliklerimiz cenazeleri tahliye etti’ dedi, ancak cenazelerin çatışma bölgesine giren sivil heyet tarafından alındığının görüntüleri ortaya çıktı. Son Iğdır saldırısında şehit sayısından çelişkili haberler gelmekte ve en son 16 polisimizin şehit olduğu açıklanmıştır. Bu hain saldırıda hemşehrimiz  Burak Zor’un da olduğu içimizi acıtmıştır” dedi.

Terörün boyutu, verilen kayıplar ve içinde bulunduğumuz tablonun her geçen gün ağırlaştığını kaydeden Akagün, şunları söyledi: “CHP olarak bizlere düşen en önemli görev ise öncelikle ”ÖNCE TÜRKİYE” dir. Siyasi çıkar gözetmeksizin ülkemizin içinde bulunduğu kaostan çıkarmaya hazır olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini önemle belirtmek istiyorum. Son iki ay içerisinde şehit olan tüm güvenlik güçlerimize ve Burak Zor kardeşimize rahmetler diliyorum. Mekanları cennet olsun. Eylüle hüzün ayı diyorlar, ne hüznü, bu eylül Türk halkı için zehir zemberek ayı olarak geçmektedir.”
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 21:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER