Çığ düşen köy yolunda 11 saatlik zorlu mesai

Gümüşhane'de rahatsızlanan köy muhtarına ulaşmak için İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri 7 ayrı çığı aşarak 11 saatlik karla mücadele çalışmasıyla mutlu sona ulaştı.

Merkeze bağlı Yağmurdere vadisinde yer alan Yukarı Yuvalı muhtarı Hikmet Ayyıldız’ın (71) rahatsızlandığı bilgisini alan ekipler hemen harekete geçerek çığ ve tipi nedeniyle kapanan Yağmurdere ayrımından itibaren 7 kilometrelik köy yolunda çalışmaya başladı.

Yolda tipi nedeniyle oluşan kar yığınlarını aşan ekipler yolda kısa süre önce düştüğü anlaşılan 7 ayrı noktada yer yer yüksekliği 8 metreyi bulan çığ kütlelerini devasa iş makineleriyle sabaha kadar yoğun bir çalışma gerçekleştirerek açan ekipler köye ulaştıktan sonra hasta muhtar yol açan ekiplerle birlikte olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerine teslim etti.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek de sosyal medya hesabından o anların videosunu “Kahramanlar” başlığıyla “Bir hastayı kurtarmak için çığlara karşı verilen 11 saatlik sevgi ve merhamet dolu mücadeleden kesitler. Güzel yürekli bütün kahramanlarımıza saygıyla, minnetle” ifadeleriyle paylaştı.

Aynı anda vadide yer alan ve kar nedeniyle kapanan İncesu, Şephane ve Akocak köy yollarında da çalışma yaparak ulaşıma açan ekiplere teşekkür eden Yağmudere muhtarı Süleyman Er, “Rüzgar ve fırtına nedeniyle berbat bir durum vardı. Devletimiz sağ olsun zaten bu bölgede olan makineleri hemen buraya gönderdi. Gece saat 2’de başlayan çalışmalar sonucunda yaklaşık 7-8 metre boyunca çığları açarak saat 11 civarlarında muhtarımızın yanına ulaştık. 112 acil ekibine teslim ettik onlar da hastaneye götürdüler. Burada çalışan tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Çok güzel bir iş başardılar. Belki de 3-4 günde yapılabilecek bir çalışmayı bir gecede yaptılar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER