Çimen, Mısır İçin Acil Eylem Çağrısına Destek Verdi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mısır’da cuntacı yargıçlar tarafından 529 darbe karşıtı hakkında verilen idam cezasını protesto ederek, uluslararası af örgütü tarafından idamların geçersiz sayılması için başlatılan acil eylem çağrısına tam destek verdi.

Çimen, Mısır İçin Acil Eylem Çağrısına Destek Verdi
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mısır’da cuntacı yargıçlar tarafından 529 darbe karşıtı hakkında verilen idam cezasını protesto ederek, uluslararası af örgütü tarafından idamların geçersiz sayılması için başlatılan acil eylem çağrısına tam destek verdi.

Uluslararası Af Örgütü tarafından internet üzerinden açılan imza kampanyasına destek veren Çimen, sitede imzaya açılan dilekçeyi imzalayarak, başta Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Adly Mahmoud Mansour, Adalet Bakanı Nayer Abdel-Moneim Othman ve Cumhuriyet Savcısı Hesham Mohamed Zaki Barakat’e gönderdi.

“GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ TÜM MAZLUMLARIN YANINDADIR”

Uluslararası Af Örgütü’nün internet üzerinden acil eylem çağrısı yaptığı acileylem.amnesty.org.tr adresinden  tüm duyarlı Gümüşhanelileri imza kampanyasına destek vermeye çağıran  Başkan Çimen, “Uluslararası Af Örgütü’nü bu anlamlı girişimi için yürekten kutluyorum. Bugüne kadar İslam dünyasındaki despot rejimler tarafından gerçekleştirilen  temel insan hakkı ihlalleri konusunda sesi çıkmayan ve son olarak Abdülkadir Molla’nın idamını dahi görmemezlikten gelen örgüt, kuruluş amacına hizmetten uzak düşmüş ve uluslararası bazı güç odaklarının gölgesinde kalmaktan kurtulamamıştı. Bu açıdan Af Örgütü, Mısır’daki anti demokratik ve adeta devlet terörünü çağrıştıran son uygulamalara şimdi karşı çıkarak, üzerindeki bu yaftadan biraz olsun kurtulma yolunda adım atmıştır. Hatırlanacağı üzere Mısır’da ki kardeşlerimiz için il başkanlığım döneminde Gümüşhane Belediye Başkanı’na çağrıda bulunmuş ve o tarihte gerçekleştirilen festival süresince en azından müzik eğlence programlarının iptal edilmesini istemiştik. Ancak bu çağrımız muhatap bulmamış ve bu duyarsızlık içimizi kanatmıştı. Hamd olsun bu devir artık geçmişte kaldı. Gümüşhane Belediyesi tüm mazlumların yanındadır. Gümüşhanevi Hazretleri’nin şehrine de ancak bu yakışır. Şimdi başlatılan kampanyaya tüm kardeşlerimi destek vermeye çağırıyor, Af Örgütü’nün sitesinde hazır olarak bulunan dilekçeleri imzaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Çimen’in Uluslararası Af Örgütü tarafından başlatılan kampanya üzerinden imzalayıp gönderdiği dilekçesi ise şu şekilde:

“Ekselans Adly Mahmoud Mansour
Mısır Geçici Cumhurbaşkanı
             
Uluslararası Af Örgütü’nün UA 75/14 sayılı raporundan Mısır’ın Minya şehrinde bir mahkemenin 545 kişiyi, “bir polis memurunu öldürme”, “iki polis memurunu öldürmeye teşebbüs”, “yasaklı gruplara üye olma ve bu tür grupları yönetme” gibi suçlardan yargıladığını ve aralarından 528 kişiyi adil olmayan bir yargılama sonucunda ölüm cezasına mahkum ettiğini öğrendim.

Ölüm cezasının yaşam hakkının ihlali olduğunu ve uluslararası insan hakları hukukuna göre tamamıyla yasak olduğunu hatırlatarak sizi, 24 Mart’ta bildirilen ölüm cezası kararını bozmaya ve hiçbir koşul altında ölüm cezasına başvurulmayacak şekilde uluslararası standartlara uygun adil bir yargılama sürecini güvence altına almaya, tüm ölüm cezası kararlarını hafifletmeye ve ölüm cezasını yasaklayan bir moratoryum ilan etmeye çağırıyorum.”
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER